Tajanstveni zločin u Kanadi: Na obali pronađeno šesto stopalo

KANADSKA policija zatečena je tajanstvenim zločinom, još jedno ljudsko stopalo pronađeno je na obali u blizini grada Vancouvera.

Ovo je drugo stopalo pronađeno u dva tjedna i šesto u posljednjih godinu dana, a policija nema pojma o čemu se radi. Kao i u ostalim slučajevima, posljednje stopalo se nalazilo u tenisici, a pronašao ga je lokalni stanovnik.

"Povezujemo ovaj slučaj s ostalim, možda se radi o ostatku tijela ribara koji je nestao ili neke od žrtava zrakoplovne nesreće", kazala je za AP glasnogovornica policije Annie Linteau.

DNK nalazi prvih triju stopala nisu pomogla pri identificiranju žrtava, jer se nisu podudarala niti s jednim uzorkom koji se nalazi u policijskoj evidenciji. Mrtvozornik Terry Smith pretpostavlja da je stopalo doplutalo na obalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tajanstvena stopala

Prva tri stopala doplutala su s na obalu otoka 20-ak kilometara od Vancouvera. Prvo stopalo su prošlog ljeta pronašli čistači plaže, a dan poslije pronađeno je još jedno koje je bilo u tenisicama. Treće je otkriveno 8. veljače, a četvrto 22.svibnja, nekoliko kilometara južno od Vancouvera. Peto je pronađeno u ponedjeljak ujutro.

Mještani pretpostavljaju kako se radi o obračunu lokalnih kriminalaca ili možda ostacima žrtava zrakoplovne nesreće. Stopalo je poslano forenzičarima koji će utvrditi je li povezano s ostalim pronađenim stopalima.

J.M.
Foto: National Post

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara