Tajland javno spalio šest tona zaplijenjene droge

BLIZU šest tona zaplijenjenih narkotika spaljeno je u četvrtak u Tajlandu u sklopu obilježavanja svjetskog dana borbe protiv droge.

Na čelu akcije uništavanja zaplijenjene droge i iskazivanja dosljednosti u dugogodišnjoj borbi protiv trgovine drogom bio je ministar zdravstva Sudarat Keyuraphan, a javnom spaljivanju koje je upriličeno sjeverno od glavnog grada Bangkoka prisustvovali su i strani veleposlanici te resorni državni dužnosnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Prema priopćenju Ministarstva zdravstva, riječ je o ukupno 5.916 kilograma narkotika, zaplijenjenih prilikom otkrivanja 18.858 kriminalnih dijela i procijenjenih na 15 milijardi bahta (357 milijuna dolara), koji su pretvoreni u pepeo.

Tajlandske vlasti u posljednjih 28 godina svake godine provode akciju javnog spaljivanja zaplijene droge. U akciji u četvrtak spaljeno je deset vrsta droge, uključujući 61 milijun tableta metamfetamina, 114.070 tableta ecstasyja, 321 kilogram heroina, 6.12 kilograma kokaina, 217.44 kilograma opijuma, 45.99 kilograma marihuane itd.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara