Tajland uvodi plaćanje zdravstvenog osiguranja za turiste

Tajland uvodi plaćanje zdravstvenog osiguranja za turiste
Ilustracija: EPA

TAJLANDSKA vlada planira do kraja godine svim inozemnim turistima uvesti pristojbu od 100 bahta (20 kuna) za zdravstveno osiguranje, objavili su turistički dužnosnici.

Nova mjera, koja će stupiti na snagu za šest mjeseci, nužna je i neće negativno utjecati na tajlandsku turističku industriju, kazao je državni tajnik u ministarstvu turizma Chote Thracu.

Vlada već godinama planira uvesti obavezno zdravstveno osiguranje za sve posjetitelje jer oni godišnje naprave oko 300 milijuna bahta (62 milijuna kuna) troška u tajlandskim bolnicama, objavilo je ministarstvo javnog zdravlja.

Broj turista sve veći svake godine

Broj inozemnih turista u Tajlandu raste iz godine u godinu. Lani ih je bilo 38 milijuna, a ove ih se godine očekuje 41 milijun.

Novozelandska vlada nedavno je najavila da će turistima naplaćivati 35 novozelandskih dolara (150 kuna) na ulasku u zemlju i uglavnom ih namijeniti zaštiti svoje prirode.

Budući da je Novi Zeland lani posjetilo 3,8 milijuna inozemnih turista, to bi značilo da će vlada novom pristojbom uprihoditi 570 milijuna kuna godišnje koje će namijeniti zaštiti okoliša i ulaganju u infrastrukturu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara