Tajland zamjera EU-u na dvostrukim kriterijima kod uvoza piletine

ZAMJENIK tajlandskog ministra poljoprivrede Newin Chidchob optužio je u četvrtak EU za primjenu dvostrukih kriterija, budući je ta institucija zabranila uvoz tajlandske piletine, ali i dalje preuzima isporuke američke.

Newin je izjavio kako smatra da Europska unija nije fer s obzirom na to da nastavlja bojkotirati uvoz tajlandske piletine strahujući od pričje gripe. "I Amerikanci su izvijestili o slučajevima ptičje gripe u zemlji, no EU nije zabranio uvoz američke piletine. Zdravstveni standardi na Tajlandu jednako su visoki kao u Americi", rekao je Newin novinarima, dodavši kako "nakon što je provedena vrlo stroga inspekcija tajlandske piletine namijenjene izvozu, nije pronađeno nijedno zaraženo pile".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istodobno je tajlandsko ministarstvo javnog zdravstva izvijestilo kako je u bolnicu primljen 13-godišnjak, nosilac virusa ptičje gripe N5N1, što je šesti potvrđeni slučaj te bolesti u zemlji, dok je kinesko ministarstvo poljoprivrede u četvrtak izvijestilo kako je u još jednoj kineskoj pokrajini - Guangdong otkriveno novo žarište bolesti kod peradi.

Od 31 kineske pokrajine sada su u 14 zabilježeni slučajevi ptičje gripe. Od pojave bolesti u Kini, prije tri tjedna, nije zabilježen nijedan slučaj prijenosa bolesti s peradi na ljude.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara