Tajlandski premijer i prosvjednici započeli s pregovorima

Tajlandski premijer i prosvjednici započeli s pregovorima

Tekst: V.Š.
Foto: AFP

TAJLANDSKI premijer se sastao s vođama protuvladina prosvjeda. Zajedno će pokušati pronaći rješenje za masovno nezadovoljstvo građana koje je tijekom vikenda dovelo do nasilja.

Premijer Abhisit Vejjajiva sastao se s čelnicima Ujedinjene fronte za demokraciju protiv diktature (UDD) u 16 sati po lokalnom vremenu, a pregovore izravno prenosi državna televizija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjećamo, nezadovoljni građani se od 12. ožujka svakodnevno okupljaju u Bangkoku, a njihov broj je povremeno dosegao čak 100.000. U Bangkoku i dvjema susjednim pokrajinama na snazi su snažne mjere sigurnosti zbog mogućih nereda, a policiji je u pomoć poslana i vojska.

Bivši premijer i jedan od vođa UDD-a Thaksin Shinawatra, koji je 2006. godine vojnim udarom svrgnut s vlasti, pozvao je svoje pristaše na trajne prosvjede u Bangkoku i susjednim pokrajinama. Dobrostojeći Thaksin se svojim pristašama obraća SMS-ovima, videoporukama i statusima na Twitteru iz Dubaija, gdje živi u samonametnutom egzilu kako ne bi morao otići u zatvor zbog pronevjere državnog novca.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara