Tajna Pukanićeva SMS-a: Šukerova uloga u osnivanju Televizije Turopolje

Tajna Pukanićeva SMS-a: Šukerova uloga u osnivanju Televizije Turopolje

Tekst: I. Ćimić
Foto: Sandra Šimunović (Cropix)

PREPISKA ubijenog čelnika tjednika Nacionala Ive Pukanića iz dana u dan postaje sve zanimljivija, a nakon prepiske s prvim čovjekom DORH-a Mladenom Bajićem te posebice one s čelnikom EPH Ninoslavom Pavićem, predmet interesa javnosti postala je prepiska i s ministrom financija Ivanom Šukerom. Naime, Pukanić je ministru financija poslao poruku sljedećeg sadržaja.

Propadaju, a osnivaju televiziju!?

"Šuki, hitno treba pomoć VG Newsu. RVG će propasti zbog duga koji ima prema nama, a mi prema Vjesniku za tiskanje. Picula ih je zbog tebe potpuno izjebao. Trebaš hitno pomoći, inače će doći do velike bruke. Treba oko milijun kuna. Javi se hitno", poruka je koju je Pukanić poslao ministru financija, a kasnije je s njim zatražio hitan sastanak.

Ništa u tome ne bi bilo čudno da na čelu Radio Velike Gorice nije bio sadašnji gradonačelnik Dražen Barišić koji je kroz kampanju predstavljen kao Šukerov čovjek, a s kojim je ministar financija, napokon, za svoj HDZ izvojevao pobjedu u tom gradu. Štoviše, iako Pukanić priznaje velike dugove Radio Velike Gorice, ubrzo nakon toga taj je radio postao nakladnik Televizije Turopolje, odnosno uspio je čak i proširiti svoju djelatnost. Do sada se nije znalo kako, a sada je možda puno jasnije.

Direktor za gradonačelnika?

Prepiska između Pukanića i Šukera kojeg se u ovom slučaju moli da pokrije dugove jednog medija, posebno je zanimljiva za slučaj Tonina Picule protiv kojeg je podnesena kaznena prijava u kojoj ga se sumnjiči da je Alenu Konjeviću, nekadašnjem direktoru Televizije Velika Gorica, dao upute, navodeći ga da zatraži od Grada pozajmice koje ni do danas nisu vraćene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Picula je bivši gradonačelnik Velike Gorice, koji je nakon što je objavljen sadržaj prijave optužio svog nasljednika na gradonačelničkom mjestu Dražena Barišića da je automatski kao gradonačelnik ušao u vlasničku strukturu Televizije Velike Gorice te da nije napravio ništa kako bi TVG-u omogućio da slobodno radi, kao i da zbog njega dug nije vraćen. Štoviše, Picula tvrdi da je Barišić blokadom omogućio svojoj turopoljskoj televiziji, čiji je i danas stopostotni vlasnik, da emitira bez konkurencije.

"Kako je moguće da tvrtka koja nije bila sposobna vratiti poslovni dug od milijun kuna (RVG) ubrzo pokrene Televiziju Turopolje!? Kako je moguće da direktor takve tvrtke postane kandidat za gradonačelnika? Je li zakonito da taj čovjek osnuje vlastitu medijsku tvrtku Gorica Media na adresi na kojoj djeluje kao zakupac prostora tvrtka na čijem je čelu (RVG)?!", pita se Picula danas odgovarajući na upit Indexa da komentira prepisku Šukera i Pukanića oko duga od milijuna kuna.

Picula: Šuker je u sukobu interesa

Picula napominje da se nastavak rabote Pukanić-Šuker ogleda i u političko-medijskoj podršci direktoru RVG-a jer je Šuker bio nositelj liste za gradsko vijeće, a Barišić je postao kandidat za gradonačelnika, a nakon izbora i gradonačelnik Velike Gorice. Komentirajući prepisku, Picula kaže da je vrlo čudno da tvrtka koja se gušila u dugovima nakon zapomaganja Pukanića prema Šukeru odjednom ima snagu i moć proširiti se i na televiziju.

"Ako ovo nije eklatantan sukob interesa, onda ja zaista ne znam što jest", zaključuje Picula.

Gradonačelnik Barišić tvrdi kako danas nije vlasnik Televizije Turopolje jer je prije službene kampanje raskinuo radni odnos na Radio Velikoj Gorici koja je nakladnik Televizije Turopolje. Isto tako, Barišić je nedavno rekao da nije imao "nikakve veze niti će imati ikakve veze s navedenom televizijom". No, prema dokumentaciji koju objavljujemo, čini se da je ipak drugačije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara