Objavljene tajne snimke Bandićevih dogovora: "Nazovi Kondora i unajmi kontejnere"

Objavljene tajne snimke Bandićevih dogovora: "Nazovi Kondora i unajmi kontejnere"

Foto: FAH

U JAVNOST su procurili novi detalji razgovora između zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i Petra Pripuza, predsjednika Uprave CEZARA te suvlasnika tvrtke za prikupljanje i preradu otpada CIOS, javlja HRT.

Razgovori su tajno snimljeni tijekom PNUSKOK-ove akcije Agram, a upućuju kako je Bandić posao zbrinjavanja glomaznog otpada dodijelio protuzakonito.

"Možemo od Kondora unajmiti kontejnere što ih Čistoća nema. Nazovi Kondora, unajmi, a u aneksu natječaja formu zadovolji, jer idemo u susret priči koja će se za tri dana dogoditi...", navodi se u transkriptima razgovora što ih je objavio Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kondor iz snimke jednog razgovora je navodno Petar Pripuz, "hrvatski kralj otpada".

Druga objavljena snimka primjer je zapošljavanja mimo natječaja. Bandić je, čini se, tražio da kći njegova rođaka dobije bolje radno mjesto, odnosno plaću.

"Ona je dijete mog rođaka koji je bio u Tigrovima i jedva je živu glavu izvukao...Imaš li srce? Gdje ti je domoljublje? Pa ona je bila dijete kad joj je majka oči sklopila...Imaj malo poštovanja prema gradonačelniku i onome što je on rekao...", navodi se u transkriptu razgovora.

Snimke su postale dio optužnice. Od podizanja optužnice prošlo je gotovo mjeseca dana, a u međuvremenu je Milan Bandić postao partner budućoj vlasti, onoj koja je objavila rat korupciji.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara