Tajni ručak s odbjeglim premijerom: Bandić i Sanader sastali se u restoranu Kamanjo!

Tekst: J.Š. / P.V.
Foto: Damjan Tadić (Cropix)

PREDSJEDNIČKI kandidat Milan Bandić prije nekoliko dana sjedio je na ručku s odbjeglim premijerom Ivom Sanaderom i šefom HSS-a Josipom Friščićem. Index iz pouzdanih izvora doznaje da se sastanak održao u zagrebačkom restoranu Kamanjo. O čemu je Bandić razgovarao s jednim od najmoćnijih ljudi u državi, nije poznato, no to se tumači kao još jedan znak da Sanader podržava Bandića.

Neki su HDZ-ovci tajni ručak doživjeli kao opetovani pokušaj manipuliranja od strane bivšeg šefa, te mu je to navodno zaradilo brojne kritike u stranci. No, Sanader u HDZ-u i dalje ima dovoljno svojih pristaša, kojima uz to ni Bandić nije mrzak i koji će, makar prešutno, dati podršku bivšem premijeru u njegovim nastojanjima da na Pantovčak uvede zagrebačkog gradonačelnika.

Bandić ne želi da ga se povezuje sa Sanaderom

Sanaderove brojne afere kao i diskretno zagovaranje za Bandića nanijeli su štetu HDZ-ovom predsjedničkom kandidatu Andriji Hebrangu. Loš ugled bivšeg premijera razlog je zbog kojeg ga  ni Bandić ne želi da ga se javno povezuje sa Sanaderom, kako mu ne bi naštetio u kampanji. No, nije nikakva tajna da su Bandić i Sanader uvijek dobro surađivali pa zagrebački gradonačelnik vjerojatno baš preko njega pokušava "diskretno" lobirati u HDZ-u ne bi li pridobio što više visokih dužnosnika vladajuće stranke.

To mu je zasad, čini se, uspjelo s Božidarom Kalmetom. Ministar prometa u nemilosti je premijerke zbog afera koje se nižu u njegovom resoru, te bi mu dobro došao novi politički saveznik na važnoj poziciji. U tom kontekstu treba promatrati i izjavu zadarskog gradonačelnika Zvonimra Vrančića koji je odlučio javno podržati Bandića.

Milan Bandić: Nisam se sastao sa Sanaderom!

Bandićev glasnogovornik Nedžad Haznadar nije nam htio ni potvrditi ni demantirati informaciju o ručku uz objašnjenje da je Index.hr neobjektivan jer se uredništvo portala svrstalo protiv Milana Bandića. No, kasnije su se ipak odlučili reagirati pa je u našu redakciju nakon 17 sati ipak stiglo priopćenje iz Bandićevog stožera.

"Informacija koju su danas objavili pojedini mediji da se nezavisni predsjednički kandidat  Milan Bandić sastao s Ivom Sanaderom  nije točna. 

Tendenciozno plasiranje netočnih informacija u tijeku predizborne kampanje za izbor Predsjednika Republike šteti nezavisnom kandidatu i kampanji Milana Bandića te dovodi u zabludu hrvatske građane", navodi se u Bandićevom priopćenju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara