Talačka kriza u Armeniji: Dva taoca oslobođena, pet zadržano

Talačka kriza u Armeniji: Dva taoca oslobođena, pet zadržano

Foto: Hina

ORUŽANA skupina povezana s armenskim oporbenim političarom još se uvijek nalazi u s nekoliko talaca u zgradi policije u Erevanu, ali je ipak tijekom noći oslobodila dva nakon dugotrajnih pregovora, dok je policija tijekom noći ispitivala više desetaka militanata armenske oporbe.

Svi su oporbenjaci "oslobođeni nakon što su ispitani", kazao je glasnogovornik policije gotovo 24 sata nakon početka otmice.

Sigurnosne službe objavile su da su dva taoca oslobođena tijekom noći nakon nekoliko sati pregovora, a pet ih je zadržano.

U nedjelju ujutro skupina naoružanih muškaraca povezanih sa zatočenim oporbenim političarom Džirairom Sefilianom upala je u zgradu policije u Erevanu usmrtivši jednog policajca, otevši nekoliko osoba i zahtijevajući ostavku predsjednika Serža Sargsjana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sefiliana su vlasti optužile za organiziranje građanskih nemira, a zatvoren je u lipnju pod optužbom za nezakonito posjedovanje oružja.

"Snage reda čine što je u njihovoj moći kako bi omogućile mirno rješenje situacije", objavile su armenske sigurnosne službe.

Među taocima su dva visoka časnika - pomoćnik šefa nacionalne policije Vardan Egiazarian i pomoćnik šefa policije Erevana Valerij Osipian.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara