Napad na šoping centar u Bagdadu: Teroristi naoružani do zuba ubili osam ljudi, ostale zatočili

Napad na šoping centar u Bagdadu: Teroristi naoružani do zuba ubili osam ljudi, ostale zatočili

Foto: FAH

NAORUŽANI muškarci su izazvali eksploziju autobombe i otvorili vatru u dobro posjećenoj četvrti Bagdada i zatim oteli više osoba u jednom trgovačkom centru, pri čemu je osam osoba poginulo, javila je policija.

Napadači su krajem poslijepodneva još bili u trgovačkom centru četvrti Bagdad Al-Džadida, u istočnom dijelu grada, prema policijskom dužnosniku koji je precizirao da bi mogli biti naoružani eksplozivnim pojasima. "Oni su u trgovačkom centru, a kada su im se policajci približili, ubili su tri taoca", rekao je i dodao da se trude završiti taj napad uz što manje žrtava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Medicinski izvor je potvrdio osam smrtno stradalih i dodao da je 14 osoba ranjeno u napadu.

Trgovački centar je višekatnica u živoj trgovačkoj četvrti s šijitskom većinom. Prema izvoru ministarstva unutrašnjih poslova, nepoznat broj naoružanih ljudi je otvorio vatru na ulici nakon eksplozije autobombe. Oni su se nakratko sukobili sa snagama sigurnosti i ušli u trgovački centar. Sada u potpunosti konroliraju trgovački centar i imaju naoružane ljude na krovu.

Džihadistička skupina Islamska država (IS) redovno preuzima odgovornost za atentate u Bagdadu nad šijitskim civilima, koji su većinski u Iraku, a skupina IS ih smatra hereticima. IS kontrolira velika područja u Iraku, zapadno i sjeverno od Bagdada nakon ofenzive 2014.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara