Talibani u Pakistanu napali NATO-ov konvoj, ubili sedam ljudi

Tekst: J.D.
Foto: AFP


NAORUŽANI napadači, vjerojatno talibani, samo 30 minuta vožnje od glavnog pakistanskog grada izveli su vrlo odvažan i smrtonosan prepad na preko 50 kamiona koji su prevozili zalihe za NATO-ove snage, ubivši najmanje sedam ljudi.

Talibani su prije napadali konvoje sa zalihama u Pakistanu, ali u graničnim područjima, nikad ovako blizu Islamabadu.  Najmanje 10 napadača na motociklima i malim kamionetima sjurili su se na konvoj, pucajući na vozače i radnike. Nakon brzog napada su pobjegli.

Sve odvažniji napadi

Ubijeno je sedam ljudi, a zapaljeno preko 50 kamiona. Kamioni su prevozili gorivo, hranu i druge zalihe NATO-ovim snagama u Afganistan.

Situacija u Pakistanu sve je napetija, jer su talibani na ofenzivu pakistanske vojske odgovorili serijom samoubilačkih napada. Ovako odvažan napad blizu Islamabada daje naslutiti da je i glavni grad u opasnosti, nakon mjesec dana relativnog mira.

NATO prevozi oko 75 posto svih svojih zaliha za Afganistan preko Pakistana. U zadnje se vrijeme zaredala serija napada na konvoje sa zalihama, pa savezničke snage razmatraju promijeniti rutu, možda preko središnje Azije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara