Talijani će izručiti crnogorskog časnika osuđenog za ratne zločine protiv Hrvata

Talijani će izručiti crnogorskog časnika osuđenog za ratne zločine protiv Hrvata

ILIJA BRČIĆ, kapetan bojnog broda crnogorske ratne mornarice, zadržan je na aerodromu u Rimu, priopćilo je crnogorsko Ministarstvo obrane. Brčić je upućen u Italiju kako bi sudjelovao u vježbi združenih snaga NATO-a, a zadržan je na osnovu naloga za uhićenje kojeg su izdale hrvatske vlasti.

U priopćenju iz kabineta ministra obrane Bore Vučinića stoji kako je Ministarstvo, od strane Ambasade Crne Gore u Italiji, obaviješteno kako je na rimskom aerodromu zadržan Ilija Brčić, kapetan bojnog broda crnogorske vojske i načelnik odjeljenja J-5 u Generalštabu te da je zadržan na osnovi naloga za uhićenje hrvatskih vlasti zbog ratnih zločina protiv civilnog stanovništva.

Ministarstvo obrane i državne institucije Crne Gore nisu raspolagali informacijom da su hrvatske vlasti izdale nalog za Brčićevo uhićenje.

Ministarstvo pravosuđa ima saznanja o uhićenju

Glasnogovornica Ministarstva pravosuđa Hrvatske Vesna Dovranić je izjavila kako o ovom slučaju nema informacija i uputila nas je na poštovanje protokola i slanje mailova na tu uvaženu instituciju, uz napomenu kako je njeno radno vrijeme isteklo.

Dovranić nam se naknadno, ipak, javila te nam rekla kako ima saznanje o Brčićevom uhićenju, no uputila nas je na Ministarstvo unutarnjih poslova od kojih pravosuđe dobiva službenu informaciju koju još uvijek očekuju.

Krunoslav Borovec iz Odnosa s javnošću Ravnateljstva policije potvrdio nam je informaciju o Brčićevom uhićenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za Brčićem je bila raspisana međunarodna tjeralica zbog ratnog zločina protiv civila. O njegovom hvatanju obavijestio nas je Interpol u Rimu", rekao je Borovec.

"Brčić će biti izručen Hrvatskoj"

Prema riječima Brčićevog odvjetnika, Gorana Radića, Brčić će biti izručen Hrvatskoj na izdržavanje pravomoćne kazne, izvijestila je agenciji Beta.

Brčić je u Hrvatskoj osuđen na 15 godina zatvora za ratni zločin protiv civilnog stanovništva.

Rodić je rekao da Brčiću sada jedino preostaje tražiti ponovni sudski postupak i da tako pokuša dokazati svoju nevinost.

J.Da.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara