Talijanski "prvi pacijent": Kad sam se nakon 3 tjedna probudio, dočekale su me uvrede

Talijanski "prvi pacijent": Kad sam se nakon 3 tjedna probudio, dočekale su me uvrede
Screenshot: You Tube

MATTIA Maestri, takozvani "prvi pacijent" talijanskog dijela epidemije koronavirusa, kazao je u intervjuu da se postupno vraća normalnom životu. 

Maestriju (37) je zaraza dijagnosticirana 20. veljače

Maestriju (37) je zaraza dijagnosticirana 20. veljače u njegovu domu u Codognu, šezdesetak kilometara jugoistočno od Milana. Bio je to prvi slučaj zaraze lokalnom transmisijom u Italiji. 

U intervjuu za Sportweek, tjednik povezan sa sportskim novinama Gazzettom dello Sport, Maestri je kazao da je dobro i da mu ne treba psihološka pomoć. 

"Rekao sam 'ne, hvala', osjećam se vrlo normalno", kazao je, dodavši da je u bliskom kontaktu s liječnikom koji ga je spasio. 

"Postao mi je kao drugi otac, moj novi otac. Puno razgovaramo, slijedim njegove savjete na svojem dugom putu prema normalnom", kazao je. 

Maestri je proveo tri tjedna bez svijesti na odjelu intenzivne njege

Maestri, amaterski trkač i bivši nogometaš kluba iz četvrte lige, prošao je kroz emocionalne i fizičke krajnosti. Proveo je tri tjedna bez svijesti na odjelu intenzivne njege. Kad su ga probudili nije znao što je koronavirus i do koje se mjere proširio. 

Otac mu je preminuo od covida-19, a koronavirus je dobila i njegova trudna supruga

Uključivši mobitel, na društvenim je mrežama ugledao gomilu uvreda na svoj račun. Iz bolnice je pušten 21. ožujka, ali mu je dva dana ranije od covida-19 preminuo otac.

I njegova trudna supruga je bila zaražena, no oporavila se. Zdravu djevojčicu rodila je 7. travnja. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara