Talijanski tisak: Da li je Italija platila za oslobođenje talaca u Iraku?

TALIJANSKI tisak u petak nagađa o tome je li Italija platila 9 milijuna eura iračkim otmičarima za oslobađanje trojice talijanskih talaca koji se već deset dana nalaze u rukama Iračana, a list "Corriere della Sera" priču o vjerojatnom plaćanju ucjene iračkim otmičarima donosi na svojoj prvoj stranici.

Jednog od četvorice otetih Talijana otmičari su ubili, a trojicu još drže sakrivenu, dok talijanska vlada pokušava pregovorima doći do njihova oslobađanja. Navodno je za svakoga od njih već plaćeno po tri milijuna eura (ukupno devet milijuna)
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Talijanski premijer Silvio Berlusconi je na pitanje o plaćanju otkupnine kratko odgovorio: "O tome nije bilo riječi". No, navodno je, prema pisanju lista, jedan agent talijanske tajne službe koji se nalazi u Iraku radi pregovora s otmičarima kazao: "Otmičarima smo dali ono što su od nas tražili. Sada samo trebamo čekati da poštuju pakt".

Talijanski list piše međutim kako izjave o neplaćanju otkupnine "nisu dovoljne, jer od prvog trenutka otmice govorilo o novcima". Tisak nagađa da je otkupnina za trojicu Talijana plaćena i sada se čeka njihovo oslobađanje. Iz kojih je fondova plaćeno iračkim otmičarima, pitanje je na koje se još traži odgovor.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara