Tanković: Od zajedničkog kluba s LS-om nismo odustali zbog pritisaka iz HDZ-a

PREDSJEDNIK Stranke demokratske akcije (SDA) Hrvatske i zastupnik bošnjačke nacionalne manjine u Hrvatskom saboru, Šemso Tanković, potvrdio je danas da je njegova stranka odustala od dogovora o zajedničkom parlamentarnom klubu s LSom, ali je odbacio optužbe predsjednika LS-a Ive Banca da je to učinjeno zbog pritisaka iz HDZ-a.

Tanković je za Hinu, potvrdio da je, kao predsjednik SDA, pregovarao s LS-om, te da je o dogovoru izvijestio i HDZ-a, sukladno ugovornim obvezama SDA prema toj stranci.

"Mislili smo da nam je u interesu da, nakon 13 godina izvanparlamentarnog djelovanja, svoj interes artikuliramo na taj način, no predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks upozorio me je da bi to moglo otežati političko djelovanje SDA, budući da smo se ugovorom obvezali na podršku Sanaderovoj Vladi", kazao je Tanković.

Opovrgnuo je Bančeve tvrdnje da je Šeks ili bilo tko iz HDZ-a vršio pritisak kako bi SDA odustao od zajedničkog kluba s LS-om.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"U stranci smo još jednom razgovarali o svemu i ocijenili da je najbolje da ostanemo uz HDZ, koji će ispoštovati ugovorne obveze prema SDA i bošnjačkoj manjini", rekao je Tanković.

Pri tom je naglasio kako nije bilo nikakvih naznaka da HDZ, u protivnom, ne bi ispoštovao obveze prema SDA.

Predsjedniku LS-a Šemso Tanković se ispričao zbog odustajanja od dogovora o zajedničkom klubu zastupnika u Hrvatskom saboru, ističući kako s LS-om ništa nije potpisao te da je riječ "tek o đentlmenskom dogovoru".

Uz ispriku Bancu Tanković je napomenuo da "ako postoji pogreška, ona je u potpunosti njegova" te da je "HDZ u čitavoj situaciji najmanje kriv".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara