tatjana oluić-musić na htv-u predstavila program zajednice srba rijeka

Kandidatkinja Zajednice Srba Rijeka na listi za zastupnike srpske nacionalne manjine Tatjana OluićMusić kazala je večeras, predstavljajući izborni program na HTVu, da se zalaže za povratak Srba u Hrvatsku, te rješavanje njihovih imovinskih problema.

Podsjećajući da je Zajednica koja ju je predložila u svom dosadašnjem radu najviše pažnje pridavala zaštiti ljudskih i građanskih prava, Tatjana Oluić-Musić rekla je da joj je želja ostvariti povratak i opstanak Srba u Hrvatskoj.

Kazala je da će, ako uđu u Sabor, kandidati Zajednice Srba Rijeka podsjećati na provođenje Konvencije o pravima manjina, Ustavni zakon o manjinama, te na ostale manjinske zakone i odluke koji su, kako je rekla, veoma dobri ali se u praksi nedosljedno provode.

Smatra da se zastupnici srpske nacionalne manjine u Saboru trebaju boriti za provođenje zakona i odluka o zaštiti nacionalnih manjina, koje se, tvrdi, ne poštuju na nižim razinama vlasti.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tatjana Oluić-Musić kazala je da mnogi Srbi do danas nisu uspjeli riješiti probleme povrata imovine, iako su imali urednu dokumentaciju, te da treba pronaći mehanizme kojima bi se to moglo ostvariti.

Zalaže se i za razvoj područja na koja žive pripadnici nacionalnih manjina, što je, istaknula je, i u interesu hrvatske države.

(Hina) am mć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara