Tedeschi o Vidoševiću: Ne očitujem se na svaku interpretaciju mojih poslova

Foto: Nenad Dugi (Cropix)

"SVE ŠTO smo imali za reći o poslu preuzimanje Droge Kolinske već smo rekli u medijima i službenim očitovanjima. Ne znamo što se sada ima za dodati jer je razvidno kako Kolinska nije preuzeta samo kreditima već i vlastitim sredstvima", rekla je glasnogovornica Adriatic Grupe Gabrijela Kasapović govoreći u ime prvog čovjeka te grupacije Emila Tedeschija.  Naime, predsjednik Hrvatske gospodarske komore Nadan Vidošević izjavio je kako je Droga Kolinska zapravo u vlasništvu banaka koje su financirale Atlantic Grupu da ostvari tu akviziciju.

Vidošević o Tedeschiju

"Emil Tedeschi može sa svojim menadžmentom sve učiniti za Drogu, no svake će godine igrati igru koju će diktirati banke", naglasio je Vidošević u razgovoru za mariborsku Večer. U Atlantic grupi ponavljaju kako je sve već rečeno o akviziciji.

"Ne vidimo razloga za nekakvo reagiranje. Uostalom ne očitujemo se na svaku interpretaciju naših poslova", rekli su nam u Atlantic grupi koji očito nisu impresionirani činjenicom da je izjava došla iz HGK-a.

Podsjetimo, ukupno je za slovensku kompaniju Atlantic u većinskom vlasništvu Emila Tedeschija platio 382 milijuna eura. Preuzimanje Droge Kolinske financirano je vlastitim sredstvima kompanije i njenih dioničara, 45 posto iznosa, mezanin aranžmanom s EBRD-om, deset posto, te do ostatka iznosa kreditnim linijama Raiffeisen i Unicredit Grupe.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara