Tek rođena beba pet sati preživjela u mrtvačnici, pa zatim umrla

26-GODIŠNJA Izraelka Faiza Magdoub zbog bolova u trbuhu došla je u bolnicu u Nahariyu u 23. tjednu trudnoće. Liječnici su otkrili kako bebi ne kuca srce te je Faiza morala na abortus.

Nakon što je beba izvađena iz njene utrobe, liječnici su ju proglasili mrtvom te poslali u mrtvačnicu gdje su ju stavili u hladnjak. Pet sati kasnije Izraelka je zatražila da još jednom vidi svoju bebu. U mrtvačnicu je došla u pratnji supruga.

"Odmotali smo je i vidjeli da se miče. Prvo nismo vjerovali ali onda me primila za prst, i otvorila je usta" - ispričala je Izraelka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Beba je zatim hitno prenijeta na pedijatriju i stavljena u inkubator, no tada je umrla. "Ne znamo kako to objasniti, a kada nemamo objašnjenje, onda to nazovemo čudom" - izjavio je zamjenik ravnatelja bolnice Moshe Daniel, prenosi Sky News.

Motti Ravid, profesor medicine, izjavio je za izraelski Channel 10 kako je niska temperatura unutar hladnjaka mrtvačnice vjerojatno usporila bebin metabolizam i održala je živom. U bolnici tvrde kako nisu napravili propust te da je bebina smrt proglašena nakon pažljivog pregleda.

H.A.
Foto: Sky

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara