"Televizija bez granica" za dva milijuna gledatelja iz Hrvatske, Slovenije, Austrije i Madžarske

U POČETKU svibnja trebao bi početi emitirati televizijski program "Televizija bez granica" koji će zajednički realizirati RTS iz Maribora, Varaždinska televizija iz Varaždina (VTV), MEMA TV i Steiermark 1 iz Graza, TV Szombathely iz Madžarske i Idea TV iz Morske Sobote, a obuhvatit će područje gledanosti s više od dva milijuna ljudi.

Po riječima Marijana Varovića, direktora VTV-a, riječ je o zajedničkom televizijskom programu koji će obrađivati teme iz raznih područja.

"Radit će se emisije iz gospodarstva, kulture, znanosti, javnog života, zaštite okoliša, športa i o drugim gledateljima zanimljivim područjima u budućoj regiji Europske unije. Posebna pozornost bit će posvećena nacionalnim manjinama, jer živimo u toj regiji gdje su nacionalne manjine isprepletene. Program će se moći pratiti i u dijelu Njemačke putem kabelske televizije", kazao je Varović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Emisije će se raditi u koprodukciji , a neke od njih selit će se od države do države, s različitim voditeljima i na drugom jeziku. Svaka redakcija imat će svog urednika, a u varaždinskom, odnosno hrvatskom dijelu to je Romana Kranjčić. Sve reportaže bit će obrađivane na materinskom jeziku, a emisije će se sinkronizirati ili titlovati, ovisno o potrebi. Prva emisija počet će u početku svibnja, a teme su vezane uz kulturu, a bit će predstavljeni i gradovi iz kojih dolaze spomenute televizije.

"VTV se u taj projekt uključio zahvaljujući zemljopisnom položaju, ali i vlastitim kadrovskim i tehničkim mogućnostima, rekao je Varović.

Kako je istaknuo, to je za Varaždinsku televiziju velik dobitak, jer će se proširiti na gledatelje na velikom području. "S druge strane, morat ćemo zaposliti nešto više ljudi samo na tom projektu. Sve to ima i marketinškog učinka, a posebno je važno da ćemo, s obzirom na to da Slovenija i Madžarska ulaze u Europsku uniju, našim gledateljima moći realno predstaviti sve pozitivne strane i teškoće s kojima se te zemlje susreću", izjavio je Varović.

Prvi zajednički posao spomenutih televizija bit će međunarodna konferencija "Susjedi bez granica", koja će se održati 13. travnja u hotelu "Habakuk" u Mariboru.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara