Terorizam na SP-u: Pri ulasku u Južnu Afriku uhićen muškarac osumnjičen za napad u Mumbaiju

Tekst: Totalsport
Foto: Ilustracija (AFP)

DVOJICA Pakistanaca, od kojih se jedan nalazio na Interpolovoj tjeralici zbog sumnje u terorističke aktivnosti, uhićeni su 20. lipnja pri pokušaju da iz Zimbabvea prijeđu u Južnoafričku Republiku u kojoj se održava Svjetsko nogometno prvenstvo.

Vijest o uhićenju muškaraca starih 33, odnosno 39 godina, zimbabveanska je policija objavila tek u petak. Uhićeni su pod sumnjom da su upleteni u terorističke aktivnosti, i to u trenucima kad su pokušavali ući u Južnoafričku Republiku s lažnim kenijskim putovnicama.

Mlađi sudjelovao u napadima u Mumbaiju

Za mlađim je muškarcem ranije izdana tjeralica jer je osumnjičen da je sudjelovao u napadima u Mumbaiju kada su ubijene 173 osobe. Zasad još nije poznato je li pakistanski dvojac pod sumnjom da je planirao terorističke napade vezane uz SP u Južnoj Africi.

Najviše straha je uoči SP-a bilo vezano uz moguće napade na reprezentacije SAD-a i Engleske, a i nedjeljni je dvoboj osmine finala između Engleske i Njemačke u Bloemfonteinu proglašen utakmicom najvišeg rizika. Osiguravat će ga stoga elitne postrojbe južnoafričke vojske, i to pod punom borbenom opremom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara