Terzić: Gradnja ljubljanske džamije unutarnje slovensko pitanje

Slovenija i Bosna i Hercegovina imaju dobre političke odnose, ali postoje pravni i gospodarski problemi, ocijenili su u utorak u Ljubljani predsjednik Vijeća ministara BiH Adnan Terzić Ljubljani Terzić i slovenski premijer Anton Rop.

Uz pitanja štednje građana BiH u Ljubljanskoj banci Sarajevo bilo je riječi i o bosanskohercegovačkoj dijaspori u Sloveniji.

Terzić je na konferenciji za novinare rekao da je bilo riječi i o gradnji džamije za potrebe muslimanskih vjernika u Ljubljani, pitanju koje u Sloveniji izaziva političke napetosti, dok ga u Bosni drže pitanjem ljudskih prava muslimana-Bošnjaka.

"Raduje me da vlada premijera Ropa ima prema tom pitanju pozitivan odnos", rekao je Terzić, dodajući da je riječ o osiguranju ljudskih prava, ali i pitanju koje spada u unutarnje slovenske odnose.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Terzić i Rop sudjelovali su i na gospodarskoj konferenciji privrednika dviju država koju je otvorio predsjednik države Janez Drnovšek.

Jedna od istaknutih tema Terzićevih razgovora u Ljubljani bilo je i pitanje štednje u Ljubljanskoj banci Sarajevo, pri čemu su se obje strane zauzele i za bilateralno rješavanje tog pitanja formiranjem stručnih skupina.

(Hina) xfl ysv

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara