Teška bitka hrabre Antonije: Htjela je donirati kosu za bolesnu djecu, a sada pomoć treba njoj

Teška bitka hrabre Antonije: Htjela je donirati kosu za bolesnu djecu, a sada pomoć treba njoj

Foto: Facebook

MLADA djevojka prekrasne duge kose Antonia Maričić čula je početkom prošle godine kako se pokrenuo projekt "Kosa ljubavi". Bio je to projekt dvije Zagrepčanke koje su od donirane kose izrađivale perike za djecu koja su tijekom liječenja, najviše od malignih bolesti, izgubila kosu.

Antonia, 22-godišnjakinja iz Zadra, ni trenutka nije dvojila: odrezala je svoju dugu kosu i donirala je za izradu perika.

Nekoliko mjeseci kasnije, ova mlada djevojka saznala je kako boluje od maligne bolesti, Hodgkinovog limfoma, i od kose koju je ošišala kako bi je donirala za periku, na kraju je izrađena perika ali za - nju samu, piše zadarski.hr.

"Ne dam se bolesti, a ne!"


Od svibnja, kada joj je bolest otkivena, prošla je naporne pretrage, operacije i iscrpljujuće kemoterapije nakon kojih je izgubila kosu. Ali, nije izgubila svoj duh, vedrinu i zarazni smijeh.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Ne dam se ja bolesti, a ne! Za mene je ovo jedna životna epizoda koja će proći, koja će me promijeniti nabolje kao što promijeni svih koji se susretnu s teškom bolešću. Epizoda iz koje sam naučila što je u životu zapravo važno i vrijedno. Nemojte misliti da nisam plakala, jesam. Nakon što sam izašla iz ordinacije gdje sam saznala da moram na kemoterapiju i da ću, uz sve, ostati i bez kose. Dok mi je liječnica govorila još sam bila u šoku. Tek kasnije kad sam izašla, kako mi Dalmatinci volimo reći, mi je došlo do glave što je zapravo rekla.

Plakala sam i otišla se ošišati, a mama je stupila u kontakt s curama iz Kose ljubavi. Idući put kad sam došla u Zagreb, na Rebro na terapiju, donijela sam svoju ošišanu kosu od koje su mi Biljana i Marijana napravile periku. Bila sam presretna kad sam je prvi put stavila na glavu, bila je to ponovno moja kosa, a i svi oko mene bili su oduševljeni. Ali da se razumijemo, meni ni "nulerica" nije bed, dapače. S ponosom sam se slikala bez kose. Vidite kako to na kraju ispadne, hoće čovjek napraviti dobro djelo, a na kraju ispadne da ga napravi sam sebi", ispričala je Antonia.

Biljana Bjelajac Poznić, koja je zajedno s Marijanom Čergar, pokrenula val dobrote nazvan Kosa ljubavi, pa je Antoniji posvetila satus na Facebooku.

 

 

Postoji jedna posebna Antonia Maričić koja me jednostavno osvojila svojim pozitivnim i veselim stavom! Zbog te...

Posted by Biljana Bjelajac Poznić on Monday, 21 December 2015Ova mlada djevojka, koja je prestala raditi kad joj je bolest otkrivena, svakih je 15-ak dana morala putovati u Zagreb, na Rebro, radi terapije. Troškovi putovanja, uz sve ostalo poput raznih imunitetskih pripravaka, financijski je poprilično iscprilo njezinu podstanarsku obitelj. Pokažu li nalazi da će biti potrebno zračenje, to znači i dugotrajniji boravak u Zagrebu, i zato će im svaka pomoć biti dobrodošla.

Kako pomoći

Sudjelovati u humanitarnoj akciji “Životna medalja” za liječenje Antoniji Maričić može se uplatom na IBAN HR6324070003205754538 u OTP banci. Umjesto poziva na broj primatelja dovoljno je upisati datum uplate, a u opis plaćanja “Za Životnu medalju”.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara