Teško se živi: Dok građani moraju stegnuti remen, Luka Bebić ima za 2200 eura najamnine

Teško se živi: Dok građani moraju stegnuti remen, Luka Bebić ima za 2200 eura najamnine

PREDSJEDNIK Sabora Luka Bebić odlučio je informirati javnost o promjeni u rješenju svog stambenog pitanja. Bebić je, naime, svoj stari stan veličine 93 kvadrata zamijenio za novi od 126 kvadrata. Sve to je predsjednik Sabora javnosti obrazložio u priopćenju koje je uputio jer pretpostavlja "da postoji interes javnosti za eventualnu promjenu imovinskih kartica državnih dužnosnika".

Svoj dosadašnji zagrebački stan u Petrinjskoj 31 Bebić je zamijenio stanom u zgradi Ružičnjak 19 koja je u vlasništvu Zbora Prebendara nadbiskupije zagrebačke. Bebić u priopćenju dodaje kako će novi stan mjesečno plaćati 2200 eura, a planira ga i kupiti nakon što proda stan u Petrinjskoj ulici. Ukoliko se dogovori s trenutnim vlasnicima, naravno.

Bebić priopćenje zaključuje navodom kako će nakon što kupi novi stan javnost opet obavijestiti o svim podacima, među kojima će biti cijena, visina kredita i uvjeti otplate istog jer to smatra svojom obvezom kao predsjednik Sabora.

Nakon posljednjeg povećanja Bebić ima plaću od 24 tisuće kuna

Iako je najamnina od 2200 eura za običnog smrtnika čista fantazija, Luka Bebić si to može priuštiti, čak i od same plaće koju dobiva kao predsjednik Sabora a koja iznosi oko 24 tisuća kuna dok je kao potpredsjednik Sabora mjesečno inkasirao 17.500 kuna. U korist njegove velike plaće je išla prošlogodišnja odluka Ustavnog suda da se dužnosnicima ne obračunava dodatak na plaću od 0,5 posto po svakoj godini radnog staža te povećanje proračunske osnovice od 6 posto svim državnim službenicima i namještenicima od 1. siječnja ove godine, što se primjenjuje i na dužnosnike. Bebićeva prijavljena plaća u veljači od 24 tisuće kuna veća je i od one premijera Sanadera koja iznosi 22.500 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pored plaće Luka Bebić ima i iznimno vrijednu imovinu. Tako u imovinskoj kartici pored dosadašnjeg stana u Petrinjskoj ima prijavljeno poljoprivredno zemljište u Metkoviću od 28.000 četvornih metara, kuću za odmor u Slivnu od 120 kvadrata vrijednu 1.500.000 kuna, te staru obiteljsku kuću u Metkoviću vrijednu 100.000 kuna.  Stan u Petrinjskoj u imovinskoj kartici je procijenjen na 1,5 milijun kuna, a stekao ga je zamjenom za stan u Metkoviću. Pored ovih nekretnina Bebić je prijavio i pokretnine od 50 tisuća kuna.

Bebićeva supruga Gerda pak ima poljoprivredno zemljište u Samoboru od 2700 četvornih metara te stan od 76 kvadrata u Zagrebu koji je platila novcem od nasljedstva. Zanimljivo je da Gerda Bebić ima i 280 tisuća eura vrijedne pokretnine.

Kredit će dići kćer Asja, vlasnica butika u Radićevoj ulici i zastupnica u Gradskoj skupštini

Nakon što proda stan u Petrinjskoj Bebiću će trebati još oko 100 tisuća eura za doplatu novoga stana. Taj novac će osigurati kreditom koji će dići njegova kćer Asja, jer on ne može dići kredit zbog svoje 71 godine, dok kćer ima 44 godine i može dići kredit. Čini se da ni njegovoj kćeri ne bi trebao biti problem dići toliki kredit jer je zastupnica u zagrebačkoj gradskoj skupštini, posjeduje butik Matija u Radićevoj ulici i sjedi u Nadzornom odboru Vodoprivrede.

P.V./D.M.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara