The Sun: Deset izbacivača na festivalu u Hrvatskoj tuklo bespomoćnog mladića

The Sun: Deset izbacivača na festivalu u Hrvatskoj tuklo bespomoćnog mladića
Screenshot: Twitter

BRITANSKI portal The Sun objavio je snimke za koje tvrde da su nastale na festivalu Hideout u Hrvatskoj, a na njima osiguranje tuče mladića koji leži na tlu. 

Video je snimio 22-godišnjak iz Dartforda po imenu Luke koji tvrdi kako je do premlaćivanja došlo u jednom klubu u petak navečer, tvrdi The Sun Online.

10 članova osiguranja premlatilo mladića?

Luke je na festival došao sa šest prijatelja, a izjavio je da je vidio 10 članova osiguranja kako gaze i tuku mladića koji leži na tlu.

Za The Sun Online rekao je da su se odlično zabavljali sve dok nisu vidjeli kako mladića na pod ruši 10-ak članova osiguranja.

“Bili su na njemu i tukli ga po glavi. On je bio na leđima, nije se micao, stalno je dobivao udarce u glavu”, rekao je.

Dodao je i kako su ga članovi osiguranja tukli oko 60 sekundi, a potom su ga nekamo odvukli. Ispričao je i da su drugi gosti kluba vikali na članove osiguranja te bacali piće na njih. 

“Netko je poviknuo i da će ga ubiti ako tako nastave”, dodao je.

"Uopće im se ne sviđaju Britanci"

Luke je za The Sun Online potom ispričao i kako su članovi osiguranja bili “antibritanski” nastrojeni.

“Mrzili su sve tamo. Uopće im se ne sviđaju Britanci”, tvrdi Luke. 

The Sun javlja i da su kontaktirali Hideout festival te dobili odgovor da članovi osiguranja nisu njihovi, nego da ih zapošljavaju klubovi. 

“Hideout zahtijeva najviši standard profesionalnog ponašanja od svih koji su zaposleni te trenutno istražujemo ovaj incident”, prenosi Sun odgovor Hideouta.

Drugi Britanac opljačkan?

Jučer je još jedan Britanac The Sunu prijavio kako ga je osiguranje na istom festivalu opljačkalo, i to uz prijetnju nožem. 

Navodno su ga članovi osiguranja, uz prijetnju nožem, pitali koliko vrijedi njegovo zdravstveno osiguranje. 

Josh Newman je 20-godišnjak koji je bio na spomenutom eventu na Zrću. Tvrdi da je snimio člana osiguranja koji je “zajahao” mladića na tlu te da je mladićevo lice poplavjelo od gušenja i udaraca. 

Rekao je za The Sun Online i da je incident izazvao nered na afteru oko 7 ujutro u subotu. Navodno je nered snimilo više osoba koje su bile na tom eventu. 

Rekli mu da im preda novac i s kartica digne gotovinu?

The Sun Online prenosi Joshevu priču o tome kako je otišao na festival s prijateljima, a onda su ga članovi osiguranja navodno pošpricali suzavcem u oči.

Josh tvrdi i da su ga ljudi iz osiguranja opljačkali i prijetili mu u jednom drugom klubu prošle srijede. 

“Izabrali su me iz gomile i odveli u tihi VIP dio. Uzeli su mi novac i kartice i stavili ih u vrećicu na stolu i rekli mi da će me ako ne podignem sav novac s kartica, vrlo vjerojatno ubiti”, ispričao im je mladić.

Rekao je i da je iste prijetnje dobio još jedan mladić koji je odmah podigao sav novac. 

“Ja sam im rekao da nemam novca na računu, a oni meni da odem do prijatelja i da tražim novac od njih. Bio sam u panici, odmah smo napustili to mjesto”, tvrdi Josh.

No to nije sve. Rekao je i da su se potom javili dvojici članova osiguranja na istom mjestu koji su bili Britanci te su oni porazgovarali s hrvatskim šefom osiguranja. 

Pronašli mu kartice 

Kaže da su ga nakon toga odveli u klub, a on im je pokazao člana osiguranja koji je uzeo novac.

“Rekli su mi da 10 minuta čekam vani, a onda je došao šef osiguranja i vratio mi moje kartice. Ostao sam bez novca koji je bio u novčaniku, bilo je to oko 240 funti”, ispričao je Josh.

Kaže i kako su mu ispričali da su članovi osiguranja pronašli njegove kartice koje je izgubio, ali zaključuje da je samo bio sretan što je prošao bez ozljeda. 

No već sljedećeg dana, priča Britanac, jednom od njegovih prijatelja osiguranje u klubu prijetilo je nožem. 

Tražili novac i prijetili?

Kaže da je jedan od članova osiguranja držao nož dok je njegovog prijatelja ispitivao koliko mu vrijedi zdravstveno osiguranje. 

“Rekli su mu da će mu ako ne dobiju novac, u nozi probušiti tri rupe”, tvrdi Josh za The Sun Online.

Novinari tog portala su i o ovom slučaju poslali upit festivalu Hideout, a oni su im odgovorili da prvi put primaju takve optužbe povezane s oružjem koje se koristi protiv njihovih gostiju. Dodali su da nemaju saznanja o tome te da sve dodatno istražuju. 

Društvenim se medijima, podsjetimo, ovog tjedna širila snimka u kojoj osiguranje mlati turiste bejzbolskim palicama. 

World War 3 at the afters in @hideoutfestival #Hideout2019 pic.twitter.com/GaqsNNd1W2

— Jamie Robb (@jamierobb_) July 6, 2019

Iz Hideout festivala su The Sunu potvrdili da su upoznati s tim incidentom i da sve istražuju.

Oko svih navodnih incidenata o kojima piše The Sun Online, poslali smo upite festivalu Hideout, kao i klubovima koji se spominju u njihovom tekstu.

Njihove odgovore čekamo te ćemo ih objaviti čim ih zaprimimo.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara