T-HT u roku od 60 dana mora ponuditi paket s obračunskom jedinicom od 1 sekunde

T-HT u roku od 60 dana mora ponuditi paket s obračunskom jedinicom od 1 sekunde

MINISTAR Kalmeta predstavio je novi Pravilnik o telekomunikacijskim uslugama prema kojem T-HT najkasnije u roku od 60 dana korisnicima mora ponuditi novi tarifni paket sa sekundom kao obračunskom jedinicom.

Kalmeta je na konferenciji za novinare potvrdio kako je cilj Ministarstva imati što više operatera i u fiksnoj i u mobilnoj telefoniji kako bi korisnici mogli što jeftinije telefonirati.

Telefonska pretplata i dalje će se plaćati, a Kalmeta je to obrazložio činjenicom da održavanje sustava košta. No, prema novom Pravilniku pretplata će morati sadržavati dio iskorištenih impulsa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
“Ovaj pravilnik je važan jer omogućuje dodatnu deregulaciju telekomunikacijskih usluga, a osim što podupire proces otvaranja tržišta uvažava i potrebe korisnika” - rekao je Kalmeta, prenosi Novi list dodajući kako će od siječnja naknada za novog koncesionara u fiksnoj telefoniji biti smanjena s osam milijuna kuna na 20 tisuća kuna.

Kalmeta je javnosti objasnio i kako će korisnici birati operatera. Korisnici će biranjem kodnog broja na aparatu moći vrlo jednostavno odabrati kojem će operateru pokloniti vjernost, a broj će im ostati isti.

Od siječnja 2005. pritužbe se više neće podnositi direktno operaterima već Vijeću korisnika telekomunikacijskih usluga.

Kalmeta je na kraju dodao i kako će Ministarstvo uskoro objaviti sažetak ugovora o prodaji Hrvatskog telekoma, te da nema bojazni da će država morati obeštetiti Deutsche Telekom.

U T-HT-u su rekli kako ne mogu komentirati novi Pravilnik jer ga još nisu vidjeli, no dodali su kako će, kao i uvijek do sada, poslovati u skladu s važećim propisima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara