Tihomir Orešković nenajavljeno kod Kolinde na Pantovčaku

Tihomir Orešković nenajavljeno kod Kolinde na Pantovčaku

Foto: Hina

PREMIJER Tihomir Orešković danas se na Pantovčaku sastao s Kolindom, doznaje Media servis. Sastanak na Pantovčaku nije najavljen ni na službenim stranicama predsjednice, niti na stranicama Vlade.

Tema je paraliza vlasti te činjenica da bi premijer uskoro mogao ostati bez svoje pozicije, budući da je na njegov zahtjev za ostavkom Karamarka i Petrova, predsjednik HDZ-a odgovorio najavama rušenja premijera.

Kolinda i Orešković razgovaraju o svim akterima krize, budući da ona želi znati sve informacije o trenutnoj situaciji. Danas će se premijer Orešković obratiti novinarima.


Što se tiče Kolinde, iako je kazala kako će Vladu pozivati na rad i red, krizu u Vladi ovih dana nije komentirala. I dalje stoji kod svoje izjave da se neće miješati u unutarstranačke i unutarkoalicijske procese te da i dalje može garantirati da će biti faktor stabilnosti u skladu sa svojim Ustavnim ovlastima.

Jedna od tema razgovora Kolinde i Oreškovića su moguće i poslovi u SOA-i, zbog kojih je Orešković naglo otkazao sjednicu Vlade. Kolinda je sa sastankom upoznata, a s Pantovčaka je poručila i kako građani ne trebaju biti zabrinuti zbog cijele situacije te da nacionalna sigurnost nije ugrožena.

Kolinda je u više navrata naglasila da će postupati u skladu sa svojim ustavnim ovlastima, a prije svega "i nadalje biti čimbenik stabilnosti."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara