Tijekom dočeka nije bilo niti jednog incidenta. Policija vam zahvaljuje na tome

Tijekom dočeka nije bilo niti jednog incidenta. Policija vam zahvaljuje na tome
Foto: Zarko Basic/PIXSELL

TIJEKOM osiguranja dolaska i dočeka viceprvaka svijeta – Hrvatske nogometne reprezentacije sa Svjetskog nogometnog prvenstva - FIFA WORLD CUP Russia 2018, Policijska uprava zagrebačka je jučer, 16. srpnja provela osiguranje temeljem sigurnosne procjene i pravodobno planiranih i poduzetih mjera osiguranja, priopćili su danas iz policije.

Više od 500 policijskih službenika osiguravali su prostor i trasu kretanja srebrne nogometne reprezentacije od Zračne luke Franjo Tuđman do Trga bana Josipa Jelačića te sam Trg i prilazne ulice, a sve u koordinaciji s organizatorom okupljanja i nadležnim službama Grada Zagreba kako bi ovaj svečani doček protekao sigurno za sve građane.

"S obzirom da su građani dočekivali Hrvatsku nogometnu reprezentaciju i u samoj zračnoj luci, potom cijelom dužinom trase kretanja od ZL Franjo Tuđman pa do Trga bana Josipa Jelačića i prilaznim ulicama, teško je procijeniti točan broj okupljenih građana koji vjerojatno prelazi 500 tisuća. Dolaskom reprezentacije na Trg bana Jelačića, na njegovom prostoru i ulicama u središtu grada procjenjuje se da je bilo oko 300 tisuća ljudi.

Tijekom cijelog osiguranja policija je u službene prostorije zbog remećenja javnog reda i mira dovela samo pet osoba.

Policijski službenici koji su osiguravali cjelokupnu trasu kretanja i središnji zagrebački trg zahvaljuju se svih građanima na razumijevanju i suradnji koja je bila vidljiva u međusobnom srdačnom ophođenju, pozitivnom skandiranju policijskim službenicima, fotografiranju s njima i sl. Prisutni građani i dragi gosti Zagreba poštivali su upute policijskih službenika na terenu i prepoznali njihov trud te im omogućili da zajedno s građanima časno dočekaju srebrnu Hrvatsku nogometnu reprezentaciju i tako doprinijeli zajedničkom osjećaju sigurnosti i veselja.

S posebnim zadovoljstvom pozdravljamo proteklo svečano događanje kao sinergiju svih službi i građana u zajedničkom interesu – sigurnom Zagrebu i Republici Hrvatskoj", priopćili su iz policije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara