Tijekom vikenda spašene čak dvije ozlijeđene planinarke

Tijekom vikenda spašene čak dvije ozlijeđene planinarke

PRIPADNICI Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) su tijekom vikenda spasili čak dvije ozlijeđene planinarke - jednu na Mosoru, drugu na Velebitu.

U subotu, 11. listopada, u 12.20 sati, HGSS Split je primio dojavu kako se na Mosoru, prilikom puštanja s Vickovog stupa, na području iznad planinarskog doma, planinarka ozlijedila. Njen suprug, koji se nalazio uz nju, naveo je kako se radi o povredi noge.

Desetak članova HGSS-a je u 13.30 sati stiglo do unesrećene planinarke, kojoj su pružili prvu pomoć te su je, uz pomoć marinerove nosiljke, prenijeli do najbliže ceste. Pomoć u ovom fizički teškom transportu su im pružili i planinari koji su se u tom trenutku zatekli na Mosoru. Akcija je okončana u 15.30 sati, kad je planinarka predana Službi hitne medicinske pomoći, koja ih je dočekala na cesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Druga planinarka, koju su pripadnici gospićkog HGSS-a spašavali jučer, također je ozlijedila nogu. Dojava je stigla u 13.49 sati. Ozlijeđena planinarka je pronađena na planinarskom putu iznad Brušana (Velebit). I nju su HGSS-ovci spustili do glavne prometnice, gdje su je preuzeli djelatnici Hitne medicinske pomoći. Akcija je završena u 18.35 sati.

I.M.
Foto: GSS.hr

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara