Tijelo nestalog poljskog nautičara pronađeno kod otoka Ugljana

Tijelo nestalog poljskog nautičara pronađeno kod otoka Ugljana
Ilustracija: Dino Stanin/Pixsell

TIJELO nestalog 67-godišnjeg poljskog nautičara pronađeno je danas kod otoka Ugljana, izvijestilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Potraga za nestalim nautičarem započela je oko 8 sati, kada su službenici Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) posredstvom Županijskog dojavnog centra ŽC 112 Zadar zaprimili poziv skipera jedrilice Levant, u vlasništvu domaće charter tvrtke, koji je prijavio nestanak jednoga člana posade, T.Z.-a.

MRCC Rijeka pokrenula je nakon toga koordiniranu potražno-spasilačku akciju s Lučkom kapetanijom (LK) Zadar i Pomorskom policijom (PP) Zadar, a u dogovoru s Obalnom stražom u pripravnost je stavljen i zrakoplov tipa Pilatus, u slučaju potrebe za angažiranjem zračne potrage.

Na charteriranoj jedrilici Levant s koje je prijavljen nestanak poljskog nautičara nalazilo se još deset članova posade, svi državljani Poljske, uključujući skipera, koji su u okviru očevida i istrage koje provode službenici Zadarske kapetanije i Policijske uprava Zadarske zadržani na zatečenoj poziciji, u uvali Muline na otoku Ugljanu.

Prema izjavama članova posade, nestanak člana primijetili su jutros u 7 sati.

Oko 10:30 u MRCC-u Rijeka zaprimljena je obavijest očevica, koji je iz svoje brodice uočio plutajuće tijelo u moru oko jednu nautičku milju sjeverno od mjesta Sušica na otoku Ugljanu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara