Tinejdžer iz Londona u bijegu od bande pao s nebodera

Tinejdžer iz Londona u bijegu od bande pao s nebodera

AHMED BENYERMAK, 16-godišnjak iz Londona bježeći od nekolicine nasilnika pokušao se spustiti preko balkona zgrade od 13 katova i pao. Preminuo je od stravičnih ozljeda zadobivenih pri padu sa otprilike 20-ak metara.

Policija okolnosti njegove smrti još uvijek istražuje ali nije pokrenuta istraga o ubojstvu niti je bilo tko dosad uhićen, prenosi Telegraph. Jedan policijski službenik dječakovu smrt je nazvao "tragičnom i nepotrebnom", a Ahmedovi prijatelji okupili su se na mjestu događaja koji se zbio na samo stotinu metara od škole.

"Žrtva je bila s grupom 13-godišnjaka na trinaestom katu zgrade kad su primijetili drugu grupu dječaka kako se približavaju toj zgradi i zabrinuli se", kazao je glavni policijski istražitelj Ian Stevenson i dodao kako je Ahmed ostao odvojen od ostatka grupe te se pokušao spustiti niz vanjsku stranu zgrade na tlo preko otvorenog balkona.

"Kad je došao do sedmog kata, jednostavno ga je izdala snaga i dječak je pao", zaključio je Stevenson. Dodao je kako je skupina tamnoputih dječaka koja ih je progonila nosila kapuljače i marame.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prema onome što sam čuo, nekakva banda je lovila nekog ali zvuči kao da nisu lovili Ahmeda. On ih je svejedno vidi te je vidio kako nose noževe pa je valjda odlučio pobjeći. Mislim kako je ta banda imala još oružja kod sebe", rekao je 45-godišnji Denroy Smith, jedan od stanara u zgradi.

Ahmed je živio sa svojom majkom i dva brata te sestrom. Nedugo prije tragične nesreće polagao je ispite, a rezultati su stigli dan nakon nesreće i Ahmed je prošao njih devet. Ocjenama iz tih ispita osigurao bi si upis u školu i učio kako bi mogao završiti zvanje mehaničara.

B.V.
Foto: Telegraph

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara