Tinejdžer koji je nadmudrio otmičara autobusa dobit će talijansko državljanstvo

Tinejdžer koji je nadmudrio otmičara autobusa dobit će talijansko državljanstvo
Foto: Epa

TINEJDŽER koji je nadmudrio otmičara školskog autobusa u Italiji i koji je spasio živote svojih školskih kolega dobit će talijansko državljanstvo, rekli su iz talijanskog ministarstva unutarnjih poslova, a prenosi CNN.

Vozač školskog autobusa u sjevernoj Italiji u srijedu ujutro zapalio je vozilo, ali je, na sreću, 51 dijete školske dobi koje je u njemu bilo prošlo bez teških ozljeda. 

Heroj škole

Tom sretnom završetku pridonio je i 13-godišnji Ramy Shehata koji se izvanredno snašao u toj situaciji i tako pomogao svojim kolegama.

Naime, on je uspio sakriti svoj mobitel i nazvati oca iako je vozač svima pokušao uzeti mobitele. Pretvarao se da moli na arapskom jeziku, a zapravo je tati pričao o otmici.

Inače, dječakova obitelj podrijetlom je iz Egipta, ali se Ramy rodio u Italiji te do otmice nije mogao dobiti talijansko državljanstvo.

“Moj sin obavio je svoju dužnost, bilo bi lijepo da sada dobije talijansko državljanstvo. Voljeli bismo ostati u ovoj zemlji“, rekao je Ramyjev otac ubrzo nakon što je otmičar uhićen.

Skrenuo s puta i rekao da neće nikoga pustiti van

Glasnogovornik hitnih službi rekao je da su u bolnici sanirane lakše ozljede 23 osobe, a List La Republica izvijestio je da je riječ o modricama i udisanju dima.

Javna televizija RAI izvijestila je da su učenici, u dobi oko 12 godina, uzbunili roditelje kada je vozač skrenuo s rute i rekao da neće nikoga pustiti iz autobusa. Roditelji su odmah pozvali policiju.

Uslijedila je potjera na kraju koje je policija sustigla autobus i pomogla djeci da izađu, dok je vozač, Talijan senegalskog porijekla, zaprijetio samoubojstvom i zapalio autobus. Jedno dijete reklo je novinarima da je vozač prijetio da će ih sve zapaliti.

Prosvjedovao zbog utapanja migranata u Sredozemnom moru?

Vozač Ousseynou Sy, koji se izgleda odlučio na ovakav potez u znak prosvjeda zbog utapanja migranata u Sredozemnom moru, uhićen je i prijeti mu optužnica za otmicu i pokušaj masovnog ubojstva.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara