Tinejdžer ubio majku i djecu u Perthu: "Ova tragedija će šokirati cijelu Zapadnu Australiju"

Tinejdžer ubio majku i djecu u Perthu: "Ova tragedija će šokirati cijelu Zapadnu Australiju"
Foto: EPA

AUSTRALSKA policija uhitila je 19-godišnjaka zbog ubojstva majke i dvoje djece u kući u predgrađu Pertha, javljaju lokalni mediji.

Teancum Vernon Peterson-Crofts (19) uhićen je nakon ubojstva Michelle Peterson (48), njene kćeri Belle Peterson (15) i sina Rue (8) u njihovom domu u Perthu u nedjelju ujutro, objavila je policija.

"Potencijalno najstrašnije mjesto zločina na koje sam ikada bio pozvan"

Peterson-Crofts pozvao je policiju u trgovinu u Ellenbrooku, oko 30 kilometara sjeveroistočno od Pertha, oko 01:30 sati ujutro. Kada su službenici stigli, istraga ih je dovela do kuće u Ulici Brixton Crescent. Jedan od detektiva izjavio je da ih je tamo dočekalo "potencijalno najstrašnije mjesto zločina na koje je ikada bio pozvan".

Službenici su u dvorištu pronašli 15-godišnju Bellu koja je zadobila kritične ozljede i preminula kasnije u bolnici. U kući su pronađena tijela majke i 8-godišnjeg sina. Iako su neki mediji objavili da je Peterson-Crofts također sin Michelle Peterson, policija još uvijek nije potvrdila u kakvom je srodstvu sa žrtvama.

 

"Stravično ubojstvo imat će snažan utjecaj na cijelu zajednicu"

Inspektor Paul Steel izjavio je jučer na konferenciji za novinare kako vjeruje da će "stravično ubojstvo imati snažan utjecaj na cijelu zajednicu Zapadne Australije, a osobito na obitelj žrtava". Dodao je da bi obrada mjesta zločina mogla potrajati danima. "Ovo je užasna tragedija. Znam da će ovaj zločin šokirati cijelu Zapadnu Australiju", izjavio je Steel.

Susjed Matthew Schreck izjavio je da ga je probudilo vrištanje i svađa prije nego je stigla policija: "Bilo je to vrlo glasno vikanje i vrištanje. Zvučalo je strašno, čuo se glas muškarca", ispričao je.

Peterson-Crofts pojavio se danas na sudu. Mediji su objavili da nije imao odvjetnika i da je sucu i osoblju "govorio besmislice, nakon čega je odveden na psihijatrijski pregled". The Australian je objavio da se nalazi u instituciji za mentalno zdravlje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara