Tinejdžere ubila struja dok su radili u McDonald'su u Peruu, u tijeku istraga

Tinejdžere ubila struja dok su radili u McDonald'su u Peruu, u tijeku istraga
Foto (nije fotografija događaja u članku): Epa

PERU je priopćio kako provodi istragu smrti dvoje tinejdžera koji su poginuli za vrijeme svog radnog vremena u restoranu McDonald's u Limi.

Zaposlenici Alexandra Porras (18) i Carlos Campo (19) poginuli su u nedjelju zbog strujnog udara koji ih je pogodio dok su čistili kuhinju, piše Reuters.

Zatvorili restorane na dva dana zbog žalosti

Kompanija Arcos Dorados Holdings Inc., koja upravlja McDonald'sovim restoranima u Peruu i drugdje u Latinskoj Americi, objavila je na Twitteru kako surađuje s vlastima u istrazi.

Dodala je kako je na dva dana zatvorila sve svoje ugostiteljske objekte u zemlji zbog žalosti, ali da će osoblju ti dani biti plaćeni.

Niske plaće, nesigurni radni uvjeti i neplaćen rad

Američka tvrtka McDonald's Corp priopćila je kako je "duboko ožalošćena tragičnom nesrećom koja se dogodila u franšizi McDonald's u Peruu" i da u istrazi incidenta surađuje s lokalnim vlastima i svojim poslovnim partnerima.

Tužiteljstvo Perua navodi da će istraga ispitivati i sigurnosne mjere restorana.

Najmanje dvoje mladih ljudi koji su rekli da su radili u Peruu za lanac restorana brze hrane McDonald's od nedjelje su na društvenim mrežama podijelili svoja iskustva o nesigurnim radnim uvjetima, niskim plaćama i neplaćenom radu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara