TINTIN I MILOU - JUNACI GLAZBENE KOMEDIJE U FRANCUSKOJ

Tintin, Hergeov maleni reporter i njegov pas Milou bit će junaci glazbene komedije koja će se od 19. rujna prikazivati na hipodromu Auteuil u Parizu, najavljuju organizatori.

Glazbena predstava koja je postavljena u Belgiji, gdje je privukla tristo tisuća gledatelja, dvosatna je priča o Tintinovim pustolovinama na temelju dvaju stripova koji čine cjelinu: "Sedam kristalnih kugla" i "Sunčev hram".

"Moulinsart SA", tvrtka koja ima pravo na intelektualno vlasništvo nad Hergeovim djelom u čitavom svijetu, producent je predstave "Tintin, Sunčev hram, glazbeni spektakl". Pisac i scenarist Didier Van Cauwelaert potpisao je francusku inačicu predstave koja je u izvorniku na flamanskom.

Ulogu Tintina tumačit će, kao i u Belgiji, komičar Vincent Heden. Dva posebno obučena foksterijera dijelit će ulogu Miloua. Družina ima ukupno četrdeset komičara i plesača te šezdesetak tehničara.

Redatelj je Frank Van Laecke. Glazbu za 64 prizora izvodi orkestar od šesnaest glazbenika, a skladao ju je Dirk Bosse, ravnatelj koji dolazi iz Londonskog filharmonijskog orkestra.

Prema riječima Jacquesa Marouanija, producenta za Francusku, u predstavu je uloženo 6 milijuna eura, a postat će isplativa s 250-tisućitim gledateljem "od sedam do sedamdeset sedam godina".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara