Tireli: Most nije spreman za vlast, izjavama o prisluškivanju samo privlače pozornost

Tireli: Most nije spreman za vlast, izjavama o prisluškivanju samo privlače pozornost

Screenshot: Jabuka TV

GOSTUJUĆI u emisiji Veto na Jabuci TV predsjednica Laburista Nansi Tireli rekla je kako ne vjeruje u izjave glasnogovornika MOST nezavisnih lista Nikole Grmoje da se prisluškivalo i pratilo Božo Petrova, već ih smatra privlačenjem pažnje na sebe.

"Mislim da je to što Most radi privlačenje pažnje i da je to vrlo opasno. Stvaramo u društvu veliku nesigurnost jer izjava gdje se kaže da nema dokaza, ali ima sumnje nije stvar koja je ozbiljna. U ovoj situaciji treba biti ozbiljan i odgovoran i MOST se mora boriti da se bavi reformama, a sve ovo usput načinom na kojima zakupljaju pažnju nije odgovorno jer to je samo privlačenje pažnje na sebe", rekla je Tireli.

Komentirajući najave Bože Petrova kako će se broj ministarstava smanjiti za šest mjeseci Tireli je rekla kako je to dokaz da je Most nepripremljen za vlast.

"Oni su govorili o smanjenju ministarstava u kampanji i to najavljivali, a ako sada traže povjerenstvo znači da o tome nisu radili analize. Nepripremljeni su i da je drugačije oni sada bi znali koje ministarstva po njima treba ukidati i spajati i zbog čega. Sada bi već u pregovorima inzistirali na smanjenju broja ministarstava", rekla je Tireli koja smatra da će nova Vlada teško opstati u kontinuitetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Nisam sigurna u kontinuitet nove Vlade. MOST je nepovjerljiv prema partnerima što nije dobro. Moraš imati minimum povjerenja. Ove izjave MOST-a me zabrinjavaju", rekla je Tireli.

Na pitanje o izboru Ustavnih sudaca koje predstoji u Saboru Tireli je rekla kako će do toga teško doći.

"Mislim da ćemo nove Ustavne suce teško izabrati. Mislim da je MOST u pregovorima ozbiljno govorio da se Ustavni sud ukine pa će biti vrlo interesantno da vidimo što će biti s tim. To su spomenuli nekoliko puta. Način na koji Ustavni sud u zadnje vrijeme donosi odluke tjera me da mislim da nam čak ni ne treba. Članica smo EU, građani se mogu obratiti sudu za ljudska prava. Presude na tom sudu bi bile objektivnije i puno pravednije od ovih koje donosi naš Ustavni sud. Nedavno nismo uspjeli izabrati nove suce i teško je očekivati da će se sada postići dogovor", rekla je Tireli.

Tijekom emisije rekla je kako još nije odlučila hoće li se ponovno kandidirati za predsjednicu Laburista, ali da će njihov klub zastupnika biti kvalitetna oporba u Saboru. Priznala je kako su Laburisti zahvalni SDP-u što ih je pozvao u koaliciju i kako bi bez njih teško samostalnim izlaskom na izbore ostali parlamentarna stranka.

Najavila je kako se sada okreću lokalnim izborima, a u Zagrebu, kaže Tireli, sklona je podržati kandidaturu Anke Mrak Taritaš, ali o tome konačnu odluku donosi podružnica Laburista u Zagrebu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara