Tisak ne vidi jasnog pobjednika debate Bush-Kerry

AMERIČKI tisak naglasio je u subotu agresivan ton druge predsjedničke debate između Georgea W. Busha i Johna Kerryja u kojoj niti jedan kandidat nije uspio postići odlučnu prednost pred drugim.

Los Angeles Times spominje "agresivno suočavanje". "Dvojica kandidata su odgovarala agresivno, ponekad i zajedljivo", dodao je Washington Post.

Predsjednik Bush je bio "oštriji", ali nije postigao prednost pred demokratom Johnom Kerryjem, ocijenio je dnevni list glavnog grada, koji primjećuje da se u načelu takve debate odvijaju "u rukavicama" što nije bio slučaj u petak navečer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
New York Times je razočaran odgovorima dvojice kandidata čije je argumente "ponekad bilo teško pratiti" i koji su djelovali "ponekad pretjerano defenzivno".

Isti list drži da se "Kerry pokazao, u najmanju ruku, jednako jakim kao predsjednik. Ako se Bush nadao da će povratiti izgubljeno (u debati prošlog tjedna) u tome nije uspio". "Odbijanje predsjednika da prizna i najmanju pogrešku naglašava njegovu nesposobnost odgovaranja na neuspjeh, osim stalnog inzistiranja da je njegova prvotna odluka bila dobra", piše New York Times.


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara