Tiskanje glasačkih listića za EU izbore u Hrvatskoj košta oko 3,2 milijuna kuna

Tiskanje glasačkih listića za EU izbore u Hrvatskoj košta oko 3,2 milijuna kuna
Ilustracija: Marko Prpic/PIXSELL

NARODNE novine danas počinju tiskati tri milijuna glasačkih listića za izbore za Europski parlament koji će se održati u nedjelju, 26. svibnja.

Listići su bijele boje, dimenzija 64 puta 43 centimetra, na njima su 33 liste i 396 kandidata za Europski parlament, naveo je član i glasnogovornik Državnog izbornog povjerenstva (DIP) Slaven Hojski.

Samo listići koštaju oko 3,2 milijuna kuna

Na izborima za Europski parlament, birač glasuje zaokruživanjem rednog broja ispred naziva kandidacijske liste, a preferira li nekog kandidata na njoj, zaokružuje i redni broj ispred njegova imena i prezimena.

Jedan listić stoji 1,05 kuna, pa tiskanje tri milijuna listića stoji oko 3,2 milijuna, ali s drugim izbornim materijalom (zapisnici, glasačke kutije, itd.) troškovi tiskanja ukupno će iznositi oko 3,7 milijuna kuna s PDV-om. 

U pravilu dan prije održavanja izbora birački odbori preuzimaju od nadležnog općinskog, odnosno gradskog izbornog povjerenstva izborni materijal i pribor za glasovanje, dakle izvatke iz popisa birača, glasačke listiće i kutije, paravane, kemijske i grafitne olovke, omotnice itd.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara