Tisuće indonezijskih muslimana prosvjeduje protiv izraelske ofenzive

DESECI tisuća muslimana u više indonezijskih gradova prosvjedovali su u nedjelju protiv izraelske vojne ofenzive u Libanonu, nazivajući Izrael i Sjedinjene Države "pravim teroristima".

Radikalne islamističke skupine i ženske organizacije izašle su na ulice u nekoliko velikih indonezijskih gradova osuđujući izraelsko bombardiranje južnog Libanona.

U prijestolnici Džakarti, sudionici mirnih, ali i bučnih prosvjeda, krenuli su iz središta grada prema UN-ovu uredu i američkom veleposlanstvu, kako tvrde očevidci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom prosvjeda koji su se održali pod geslom "Akcija milijuna vjernika", sudionici su zaustavili promet na glavnim ulicama u gradu, noseći transparente na kojima je, među ostalim, pisalo: "Dolje Izrael", "Izbrišimo ga sa zemljovida svijeta" i "SAD i Izrael su pravi teroristi".

Slični protuizraelski i protuamerički prosvjedi održali su se u Yogyakarti, u središtu Jave i u prijestolnici sjeverne Sumatre, Medanu, gjde je nekoliko stotina mladih muslimana osudilo izraelsku agresiju na Libanon i Palestinu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara