Tjedna top lista: Kolinda izbila na vrh liste negativaca, najpozitivniji Đikić

Tjedna top lista: Kolinda izbila na vrh liste negativaca, najpozitivniji Đikić
Foto: Index/Pixsell/Patrik Macek/Robert Anic/Marin Tironi/Igor Kralj/Davor Puklavec/Nel Pavletić/Facebook

PROŠLOG tjedna prvo mjesto na Indexovoj tjednoj top listi negativaca preuzela je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović. To mjesto dotad je držao sisački biskup Vlado Košić.

Na top listi pozitivaca i dalje je prvi naš vrhunski znanstvenik Ivan Đikić, dok je druga po vašim glasovima riječka liječnica Jelena Roganović, koja je dala sve od sebe da spasi malenu Milu Rončević za čije liječenje u Americi je cijela Hrvatska skupljala novac.

Kolinda pretekla Vladu Košića na top listi negativaca

Hrvatska predsjednica tako je ovog tjedna izbila na prvo mjesto najnegativnijih osoba u Hrvatskoj, a nakon nje slijede dva crkvena lica - sisački biskup Vlado Košić i studentski kapelan Damir Stojić, obojica poznati po skandaloznim izjavama. 

S liste pozitivaca ispali Mirko Filipović i Đana Atanasovska, na listu ušli Milanović i Škoro

Najmanje vaših glasova na top listi pozitivaca prošlog tjedna dobili su Mirko Filipović i Đana Atanasovska pa oni ispadaju s te liste, a zbog popularnosti u javnosti ovog tjedna smo na listu pozitivaca (jer radi se prvenstveno o izboru čitatelja, a ne redakcije Indexa) odlučili uvrstiti dva izgledna predsjednička kandidata - Zorana Milanovića i Miroslava Škoru.

S liste negativaca ispali Todorić i Milanović, na listu ušli Josip Đakić i Neda Balog

Najmanje vaših glasova na top listi negativaca prošlog su tjedna dobili optuženi tajkun Ivica Todorić i predsjednički kandidat ljevice Zoran Milanović, a na nju smo ovog tjedna dodali Josipa Đakića, virovitičkog šerifa koji se "proslavio" prijedlogom da Dan antifašističke borbe više ne bude praznik, i Nedu Balog, moćnu šatorašicu koja je osigurala da se iz džepova poreznih obveznika isplati dug od 300.000 kuna koji je napravio njezin sin.

Svi trebaju vaše glasove, šaljite nam i prijedloge za nove pozitivce i negativce

U anketu smo dodali mogućnost i da glasate protiv nekoga na obje liste pa sada svi opet trebaju vaše glasove.

Oni koji će biti na dnu liste, ispast će s liste, a mi ćemo vam svakog tjedna, prema vašim prijedlozima, ponuditi nove pozitivce i negativce.

Svoje prijedloge za pozitivce i negativce možete nam slati na desk@index.hr.

 

 

 

 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara