Tko će naslijediti imovinu Ive Pukanića - Mirjana ili Sara?

Tko će naslijediti imovinu Ive Pukanića - Mirjana ili Sara?

PROŠLOTJEDNIM smaknućem Ive Pukanića po sili zakona je prekinut brakorazvodni postupak između njega i njegove supruge Mirjane, ali zakon je ostavio mogućnost da roditelje do kraja razvede njihova maloljetna kći Sara.

Kako je za Večernji list objasnio Pukanićev odvjetnik Veljko Miljević, o odluci maloljetne Sare ovisit će i nasljedna prava njezine majke. Miljević nema saznanja o tome je li pokojni Pukanić ostavio oporuku - prema njegovom mišljenju, to bi trebala znati policija koja je pretražila tri lokacije na kojima je boravio vlasnik Nacionala. Dodao je kako nije ovlašten govoriti o oporuci, jer je Pukanićevom smrću prestao biti njegov odvjetnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ni Nebojša Bestić, odvjetnik Mirjane Pukanić, ne zna je li pokojni Pukanić napisao oporuku. Koliko je upoznat, većina imovine bila je na ime Ive Pukanića, dok je, podsjeća Bestić, njegova klijentica tražila polovicu bračne stečevine.

Ukoliko Pukanić nije napisao oporuku, njegovu imovinu će u jednakim dijelovima naslijediti supruga i kći. Mirjani Pukanić bi mogla pripasti polovica bračne stečevine, dok bi Sara dobila drugu polovicu, a eventualno i cijelu imovinu koja je bila u isključivom vlasništvu njezinog oca. Ukoliko je ostavio oporuku, tada njegova žena ima pravo na nužni dio, koji može iznositi do trećine suprugove imovine.

Međutim, ako Pukanićeva kći nastavi postupak razvoda braka svojih roditelja, i to u roku od šest mjeseci, ona bi bila jedina nasljednica njegove imovine. Ukoliko se utvrdi utemeljenost tužbe za razvod braka, bračni drug nema pravo nasljeđivanja imovine svoga supruga.

Ig.M.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara