REKONSTRUKCIJA VLADE

Tko je nasljednik Marka Pavića? Već je muljao s imovinom supruge

Tko je nasljednik Marka Pavića? Već je muljao s imovinom supruge
Foto: Boris Scitar/PIXSELL

JOSIP ALADROVIĆ, budući ministar rada i mirovinskog sustava, već je imao posla s Povjerenstvom za odlučivanje o sukobu interesa jer u imovinskoj kartici, kao ravnatelj Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, nije naveo automobil svoje supruge, zbog čega je protiv njega pokrenut postupak.

Dolazi iz HDZ-ovske obitelji

Novi ministar je iz poznate HDZ-ovske obitelji, iz Slavonije. Naime, njegov otac, Marijan Aladrović, svojedobno je bio župan Požeško-slavonske županije, a sada je predsjednik Gradskog vijeća Pleternice i šef požeške ispostave Hrvatskih šuma.

Aladrović junior, budući ministar, rođen je 1985. godine, ekonomist je po struci, šef Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje postao je u travnju 2017. godine, a prije toga bio je zaposlen u Croatia osiguranju.

Mjesečna plaća od 14.300 kuna

Prema imovinskoj kartici, Aladrović je u HZMO-u imao plaću od 14.300 kuna, dok je njegova supruga u Ustanovi za upravljanje sportskim objektima plaćena oko 7200 kuna neto mjesečno.

Također, Aladrović ima kredit od oko 554 tisuće kuna iz 2017. godine i stan u Zagrebu od 50 četvornih metara koji procjenjuje na 675 tisuća kuna.

Nije na vrijeme upisao automobil supruge u imovinsku karticu

Supruga u vlasništvu ima automobil Smart ForTwo iz 2015. godine, zbog kojeg se i našao pod istragom Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, jer nije na vrijeme bio upisan u imovinsku karticu. Taj automobil procjenjuju na 60 tisuća kuna.

Aladrović ima ušteđevinu od 10 tisuća eura te je i vlasnik OPG-a registriranog u Zagrebu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara