Tko je objavio snimku Sanadera? DORH: Snimke iskaza čuvaju se na DVD-ima, ne na serverima!

Screenshot: Youtube

PITANJE je hoće li se saznati ikad tko medijima dila tajne iskaze svjedoka i osumnjičenih iz DORH-a. DORH je danas priopćio da snimke ispitivanja osumnjičenika po novom Zakonu o kaznenom postupku nisu nikada bile pohranjene na serverima DORH-a niti USKOK-a, pa slijedom toga nisu niti su mogle biti skinute sa tih servera, demantirajući time napise hakera koji su na sebe preuzeli odgovornost za objavljivanje snimke.

"Snimke prvih ispitivanja ne pohranjuju se na serverima USKOK-a, već isključivo na optičkim dvd medijima.", ustvrdio je DORH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Pored navedenog, lokalna mreža USKOK-a koji se koristi za rad Ureda je i fizički izdvojena i nije povezana s javnim komunikacijskim mrežama. Ne može joj se pristupiti s Interneta, pa nisu mogući bilo kakvi upadi u sustav putem Interneta ili s komunikacijskih mreža dostupnih drugim osobama. Pored navedenog također i ostali serveri Državnog odvjetništva nisu sigurnosno ugroženi ni na koji način.", priopćili su iz DORH-a.

"Samo autorima takvih izričitih tvrdnji da je nešto procurilo iz državnog odvjetništva, kod činjenice o kojoj smo javnost bezbroj puta upoznali, da osumnjičenici i njihovi branitelji imaju pravo koje i koriste kopiranja i presnimavanja spisa, pa i spisa u kojoj se nalazi sporna snimka, su poznati razlozi ovakvih objeda. Državno odvjetništvo može samo naslućivati te razloge ali za razliku od autora koji te tvrdnje  iznose  bez dokaza ne može i nema pravo bilo koga prozivati. Kako je i u ovom slučaju državno odvjetništvo zatražilo provođenje izvida to očekujemo da će se utvrditi identitet osoba koje su prekršile obvezu čuvanja tajnosti.", kažu iz DORH-a.

I mi se nadamo da će se otkriti tko iz DORH-a dila iskaze, ali pritom i dati odgovor na pitanje kako je moguće da već dvije godine iskazi cure u javnost, a DORH nije ništa poduzeo povodom toga. Posebice, ako se znaju imena i prezimena ljudi koji imaju uvid u tajne iskaze!

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara