OBITELJSKO NASILJE U ZAGREBU

Tko je otac koji je pretukao kćer? Bivši specijalac Alfi

Tko je otac koji je pretukao kćer? Bivši specijalac Alfi
Foto: Facebook

OTAC koji je jučer brutalno pretukao svoju 14-godišnju kćer, o čemu smo danas pisali, S.F., rodom je iz Gunje (iako je rođen u Brčkom, u susjednoj BiH) i bivši je pripadnik specijalne policijske jedinice Alfa. U Zagrebu je završio srednju policijsku školu, a iz Alfi se umirovio 2005. godine, kako nam je ispričala njegova bivša supruga koju je počeo fizički zlostavljati nedugo nakon rođenja sina 2013. godine.

Ispričala nam je da je s djecom, sinom i kćeri pobjegla od njega 2014. godine i sakrila se u sigurnu kuću. Navodi kako je za nasilje nad njom, čemu su svjedočila i djeca, osuđen te iste godine i dobio je 16 mjeseci zatvora, no odslužio je samo 10 mjeseci i pušten je, kaže nam, radi dobrog vladanja.

>>Bivšeg policajca pustili da čuva djecu. Pretukao je 14-godišnju kćer

Razveli se 2016., dobili zajedničko skrbništvo

Službeno su se razveli 2016. godine i dodijeljeno im je zajedničko skrbništvo nad djecom iako je on bio osuđeni obiteljski nasilnik.

"Piti je počeo negdje 2008., 2009., a tući me počeo 2013. i godinu kasnije sam s djecom pobjegla u sigurnu kuću, a on me pokušavao naći. Razvod je službeno okončan 2016. godine. Djeca su dodijeljena meni, iako je po zakonu skrbništvo nad njima zajedničko i bez njegovog potpisa ne mogu ništa, ni kad se djeca upisuju u školu niti išta vezano uz njih. Sad ću tražiti samostalno skrbništvo i zabranu prilaska djeci i meni na 5 kilometara", ispričala nam je njegova bivša supruga.

Ne sjeća se točno kad – ali navodi kako je bilo prije tri ili četiri godine, kad im je sin pohađao vrtić – njen je bivši prijetio odgajateljicama. Ističe kako tad nije bila prisutna pa ne zna što im je točno rekao i kako im je prijetio, a bilo je vezano uz njihovog sina kojeg je jedno dijete u vrtiću istuklo, a nitko im iz vrtića nije javio.

Iz zatvora pušten radi dobrog vladanja

Za prijetnje odgajateljicama dobio je 2 godine i 9 mjeseci zatvora, a kaznu je služio u Gospiću.

"U zatvoru je trebao biti do 1. kolovoza, no pušten je opet zbog dobrog vladanja i zato što je inzistirao da mora biti s djecom dok sam ja na operaciji. Grozno mi je sve ovo, plačem cijeli dan radi kćeri, jako mi je teško. Već sam godinu dana bez posla, sin mi ima Aspergerov sindrom i moram biti s njim, a uz to sam sad operirana (odstranjeni su joj maternica i jajnici) te ne mogu raditi. Siromašni smo i ne bismo preživjeli bez pomoći Facebook humanitaraca Zagreb i gospođa Nane i Karmen – isključivo zahvaljujući njima preživljavamo. Neugodno mi je tražiti pomoć, ali nemam izbora. Živimo od 1000 kuna mjesečno, 560 kuna dječjeg doplatka, 420 kuna dobivam za njegu djeteta i još 100 kuna od Grada jer sin ima Aspergerov sindrom, ADHD i još niz dijagnoza", ispričala nam je potresena majka koja još uvijek leži u bolnici Merkur gdje se oporavlja od operacije na kojoj je bila prije 5 dana.

Podsjetimo, ovaj bivši specijalac jučer popodne je na zagrebačkoj Peščenici brutalno istukao 14-godišnju kćer te je potom odveden u Vrapče. Indexu je to javila njena majka E. F. koja se nalazi u bolnici Merkur, gdje je u ponedjeljak operirana i zato je njen bivši suprug čuvao djecu, a sve nam je potvrđeno i u policiji. Majka nam je ispričala da je pet puta zvala policiju, a u trenu kad je nazvala kćer i čula da je otac tuče, odmah je u spavaćici otišla iz bolnice i Uberom stigla do kćeri, u isto vrijeme kad i policija.

"Zvala sam kćer oko 13 da vidim je li došla iz škole. Pitala sam ju jesu li tata i braco doma. Imam 7-godišnjeg sina s posebnim potrebama, ima Aspergerov sindrom. Kad mi je kći rekla da nisu doma, odmah sam zvala bivšeg koji mi se nije javljao. Potom sam je oko 15:30 ponovno zvala da krene na informatiku i opet je pitala jesu li se vratili, a ona je rekla da nisu. Zatim sam u 16:59 prvi put zvala policiju da im kažem da je bivši suprug alkoholiziran i da je s njim 7-godišnje dijete", započela je priču majka, koja je potom kćer obavijestila da se ne uplaši, ali da će doći policija.

Više puta zvala policiju

Potom je opet u 17:22 zvala policiju u Petrovoj da pita jesu li krenuli. Kad je potom od kćeri čula da ih još nema, opet je u 17:39 zvala Petrovu i rekli su joj da su na postupanju. U 17:46 zvala je ponovno kćer i čula da je tata tuče te opet zvala policiju i potom bez dopuštenja liječnika otišla iz bolnice i Uberom stigla do obiteljske kuće gdje je zatekla pretučenu kćer. U to vrijeme stigla je, navodi, i policija te su njenog bivšeg supruga odvezli u Vrapče, dok su kćer zaprimili u Klaićevoj gdje je zadržana tijekom vikenda.

"Zvala sam kćer opet u 17:46 i čujem je kako vrišti 'tata nemoj me tući, molim te' i sina u pozadini kako urla. Izletjela sam iz svoje bolesničke sobe, sestre su me zaustavile da moram potpisati i čekati doktora, ja govorim da ću potpisati, ali ne čekam doktora. Zovem Uber i na Heinzelovoj iz auta vidim policiju pod rotirkama kako odlazi prema našoj kući. Kći me zove sa susjedovog mobitela jer joj je tata razbio i mobitel i kaže mi da je ok. Policija i ja dolazimo skoro u isto vrijeme, kad sam je vidjela, pala sam u nesvijest", počela nam je priču potresena majka.

Djevojčica je u Klaićevoj, oporavlja se

Potom je, kaže, došla hitna i odveli su djevojčicu u Klaićevu.

"Kći je bježala od oca koji ju je mlatio i držala ruke ispred glave da je prestane tući po glavi, vikala je 'upomoć' i 'tata, gušiš me, nemoj me tući, molim te', razbio joj je naočale na glavi i mobitel koji nam je jedini vid komunikacije. Pobjegla je kod susjeda u kuću, ali i susjed je pobjegao, otac ju je tamo našao i izvukao van i nastavio ju tući, njenom glavom je otkinuo i jednu letvu s ograde, vukao ju je po asfaltu i rastrgao majicu. Pušten je iz zatvora gdje je bio radi prijetnji tetama u vrtiću, za što je dobio 2 godine i 9 mjeseci zatvora, a 2014. je bio osuđen na 16 mjeseci zatvora zbog obiteljskog nasilja (tad je odležao jedva 10 mjeseci). Pušten je u siječnju na uvjetnu zbog dobrog vladanja i jer je inzistirao da čuva djecu dok sam ja na operaciji. Ovo je prvi put da je digao ruku na dijete", ispričala nam je majka koja se morala vratiti u Merkur jer je u ponedjeljak operirana i još mora biti na liječenju.

Sin joj je, kaže, kod njene majke, a kći u Klaićevoj. Navodi kako je tražila od liječnika u Klaićevoj da djevojčici snime glavu i da je zato inzistirala na tome da ostave djevojčicu na promatranju, a poslije će također kod bake.

"Ja sam se morala vratiti u Merkur jer su mi u ponedjeljak izvadili maternicu i jajnike i bila sam dva dana na intenzivnoj, a sad još moram ostati u bolnici. Razvela sam se od njega jer mi je bilo dosta toga da mu budem vreća za udaranje i on je već osuđen za obiteljsko nasilje, djecu nikad nije dirao, inače je mene tukao. Izrečena mu je mjera obaveze liječenja od alkohola, no nikad se nije javio na liječenje, niti imao sankcije zbog toga. A ja sam nezaposlena već godinu dana jer mi je sin s posebnim potrebama i moram biti s njim", rekla nam je, navodeći kako ne zna zašto je policiju morala zvati pet puta prije nego su došli.

Policija sve potvrdila: Nastavit ćemo kriminalističko istraživanje kad izađe iz Vrapča

U Operativno-komunikacijskom centru policije 192 Indexu su potvrdili da su imali intervenciju na Peščenici.

"Mogu potvrditi da je bila intervencija zbog kaznenog djela nasilja u obitelji. Potvrđujemo da je otac odveden u Vrapče i da će se nastaviti kriminalističko istraživanje kad se otpusti iz Vrapča, ne znamo kad će to biti jer u Vrapču može ostati i 14 dana, no svakako vršimo kriminalističko istraživanje jer nije riječ o prekršajnom već o kaznenom djelu", rekli su za Index u policiji.

U OKC-u 192 su nam potvrdili i da je policija prvi poziv zaprimila u 16:59. Kažu da im je zbog velike gužve trebalo više vremena da stignu do Peščenice.

Kontaktirali smo i Dječju bolnicu u Klaićevoj gdje su nam potvrdili da je 14-godišnja djevojčica zaprimljena sinoć i da je ostala tijekom vikenda kod njih.

"Dobrog je stanja, zaprimljena je kod nas, ima lake tjelesne ozljede, oguljotine. Zadržana je radi paramedicinskih razloga što znači da nemamo dijete kome dati pa je kod nas preko vikenda, moramo vidjeti hoće li po nju doći baka ili socijalna služba", kratko su nam rekli u Klaićevoj.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara