Tko je šef banke u Vrlici koji je uzeo 11 milijuna kuna iz sefa i nestao u BiH

Tko je šef banke u Vrlici koji je uzeo 11 milijuna kuna iz sefa i nestao u BiH
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

ŠEF poslovnice banke u Vrlici uzeo je oko 11 milijuna kuna iz sefa i pobjegao u BiH. 

Policija nad njim provodi kriminalističko istraživanje vezano za kazneno djelo pronevjere. 

Nakon što se 59-godišnji voditelj poslovnice S.D. u ponedjeljak nije pojavio na radnom mjestu, zaposleni su pokušavali stupiti u vezu s njim. U početku su posumnjali na to da je možda napadnut, a kad su otvorili sef, vidjeli su da je prazan. Zaposlenici su shvatili da je njihov voditelj poslovnice uzeo 11 milijuna kuna u domaćoj i stranoj valuti, u raznim apoenima. 

Uprava banke o svemu je izvijestila policiju podnijevši kaznenu prijavu.

Pobjegao još u petak?

Voditelj poslovnice je nakon krađe novca nestao, a pretpostavlja se kako je pobjegao u Bosnu i Hercegovinu.

Kako piše Slobodna Dalmacija, S.D. je sef ispraznio najvjerojatnije u petak, a kako banka ne radi subotom i nedjeljom, to mu je dalo dovoljno vremena za bijeg prije otkrivanja krađe. Pišu kako je prema neslužbenim informacijama dio novca ostavio jednom članu obitelji, koji ga je predao policiji.

60-godišnji ekonomski tehničar, skoro cijeli život radi u istoj poslovnici, a bio je i dragovoljac rata

Šef poslovnice koji je nestao s novcem je 60-godišnji ekonomski tehničar koji je gotovo cijeli radni vijek proveo na istim poslovima, u istoj poslovnici, kao njezin voditelj, samo što su se mijenjali nazivi banke.

Bio je dragovoljac Domovinskog rata, pripadnik 126. brigade, u postrojbi njezinih izviđača. U Vrlici su ga, kako piše Slobodna, ljudi uvažavali i kao šef bankarske poslovnice izlazio im je ususret pa bi se moglo reći da je bio i omiljen među građanima. Ima širok krug prijatelja i materijalno je situiran. 

Bio sudski procesuiran zbog incidenata u lovu

Posljednjih godina imao je ozbiljnih zdravstvenih tegoba.

Poznavatelji i prijatelji kažu da mu je lov bio najveća ljubav i strast. Zbog sudjelovanja u nekim incidentima u lovu bio je izložen intervenciji policije, a iz istih razloga bio je i sudski procesuiran, piše Slobodna Dalmacija. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara