TROSTRUKA LIKVIDACIJA U SPLITU

Tko laže o trostrukom ubojstvu, Opara ili policija?

Tko laže o trostrukom ubojstvu, Opara ili policija?
Foto: Index/Pixsell/Ivo Cagalj/Facebook/Andro Krstulović Opara; Video: Dalmatinski portal

ANDRO Krstulović Opara, splitski gradonačelnik, kaže da je u subotu, dok je trostruki ubojica pucao po gradskim ulicama, bio u stalnom kontaktu s policijom. Pa je i prvi, ili među prvima, na Facebooku objavio vijest o uhićenju ubojice, a sada se hvali kako je to učinio zato što je u interesu javnosti bilo dati pravodobnu informaciju. Krasno.

>> Opara objašnjavao zašto je prije policije objavio informaciju o uhićenju ubojice

Gradonačelnik - glasnogovornik

Za početak, nejasno je zašto se gradonačelnik ne zaposli kao policijski glasnogovornik ili zašto Split ne postane izuzetak i po tome što je gradonačelnik ujedno policijski glasnogovornik. Ako govori istinu.

A sumnja u istinitost Oparinih riječi stiže iz policije. Naime, na nedjeljnoj izvanrednoj konferenciji za novinare, Dražen Vitez, načelnik Policijske uprave splitsko-dalmatinske, jasno je rekao kako nema pojma otkud Opari informacije o uhićenju ubojice.

Božinović: Opara nije dobio informaciju od policije

Isto je danas rekao i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Upitan zašto je splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara u subotu bio taj koji je, putem Facebooka, obavijestio javnost o uhićenju osumnjičenog, a ne policija, Božinović je kazao kako je policija rekla da Opara nije dobio informaciju od njih.

"Čuo sam što je rekla i policija i splitski gradonačelnik i vidio sam i ja da nije dobio informaciju od policije, ja mu nisam mogao dati tu informaciju zbog toga što u trenutku kad sam se ja čuo s njime, tada još nije bila uhićena osoba koja se povezuje s tim djelom", kazao je Božinović.

>> Danas će ispitati splitskog ubojicu, ministar Božinović otkrio nove detalje

Tko, dakle, laže: gradonačelnik ili policija?

Tko laže?

Ili, ako nitko ne laže, tko načelniku Policijske uprave radi iza leđa? Informira li to netko gradonačelnika o detaljima "policijskog postupanja" bez dogovora s prvim splitsko-dalmatinskim policajcem? Ili, ponavljamo, netko laže?

Dok su novinari trčali po terenu, raspitivali se kod koga su stigli i nazivali policijske glasnogovornice, gradonačelnik je bio u stalnom kontaktu s policijom. Koliko nam je poznato, ne postoji gradonačelnikova ovlast da o policijskim istragama informira javnost niti da to čini preko društvenih mreža. Možda je PR-ovski efektno, ali je u biti štetno. To je drugo lice onog famoznog „nefunkcioniranja sustava“ o kojem razni analitičari danima bruje. Gradonačelnik nije tu da donosi ekskluzivne policijske informacije niti je policija tu da ćaska s njim dok lovi naoružanog ubojicu.

Uglavnom, policijska i gradonačelnikova verzija se ne podudaraju. Znamo, dakle, da netko laže. I da nekome brže stižu informacije iz policije nego onima kojima bi stvarno trebale.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom za ubojstva u Splitu instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: split ubojstvo

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara