Tko su crnogorski mafijaši ubijeni u Ateni? Likvidirali su ih u 30 sekundi

Tko su crnogorski mafijaši ubijeni u Ateni? Likvidirali su ih u 30 sekundi
Screenshot: YouTube

NAJMANJE četiri osobe sudjelovale su u brutalnom ubojstvu Stevana Stamatovića i Igora Dedovića u Ateni, zabilježeno je na snimkama sigurnosnih kamera s okolnih lokala i zgrada. Dvojica od njih su jučer navečer hladnokrvno ušetala u restoran gdje su bili Stamatović i Dedović, koji slove za istaknute članove škaljarskog klana, i sasuli kišu metaka u njih.

"Ubojice su bili profesionalci i, prema načinu na koji barataju oružjem, veoma su iskusni. Svoje žrtve nišanili su mirno. Ispalili su oko 20 metaka da bi ubili dvije osobe, što ukazuje na njihovu odlučnost da žrtve ne prežive. Pucali su obojici u glavu, a u restoran su ušli mirno, tako da su u prvom trenutku svi pomislili da su gosti", rekao je izvor u grčkoj policiji, prenosi Blic.

Grčki mediji prenijeli su također i da su svjedoci pucnjave napadače opisali kao muškarce u dvadesetim godinama, ali da je među njima bio jedan od oko 45.

Ranjena supruga mafijaša, dijete u bolnici

Kiša metaka nije poštedjela ni suprugu Stevana Stamatovića tako da je ona, s ozljedom noge, prevezena u istu bolnicu u kojoj je proglašena smrt škaljaraca.

Prema neslužbenim informacijama, u bolnici se nalazi i dijete koje je prisustvovalo ubojstvima i ranjavanju. Ono je pod nadzorom psihijatrijskog psihologa zbog velikog šoka koja je pretrpjelo, pišu grčki mediji.

Ubojstvo od 30 sekundi

Javnost u Grčkoj i dalje je šokirana brutalnom egzekucijom kriminalaca koje je trajalo čitavih 30 sekundi od kako su pucači, maskirani šalovima, ušli u restoran i otvorili paljbu. Njihova munjevita akcija zabilježena je kamerama, ali budući da su bili dobro maskirani, grčki mediji su skeptični i sumnjaju da će one biti od velike pomoći.

Međutim, jasno je da se radi o profesionalcima, a govori se i da su svojim brzim upadom išli na faktor iznenađenja. Odmah nakon ubojstva odvezli su se džipom za kojim grčki policajci tragaju. Na licu mjesta pronađene su čahure kalibra 9 milimetara, i to iz dva različita pištolja.

Tko su likvidirani mafijaši?

Podsjetimo, za Igorom Dedovićem (43), koji je s braćom Vukotić označen kao vođa škaljarskog klana, bila je raspisana tjeralica zbog pokušaja dvostrukog ubojstva Vojina Stupara i Miloša Radonjića bliskih kavačkom klanu krajem ožujka 2016. u Kotoru. Za to djelo Crna Gora traži od Srbije izručenje Jovice Vukotića, dok je Milić Minja Šaković hapšen i bio u pritvoru u Spužu, a potom pušten na slobodu.

Dedovića su srpski istražitelji povezivali sa švercom tone kokaina koji je nađen u Crnom moru kod obala Rumunjske prošle godine, poslije čega su uhapšena dvojica Vranjanaca.

Stevan Stamatović predvodio je zagoračku grupu, to jest ogranak škaljarskog klana u Podgorici, a srpska javnost ga je upoznala nakon ubojstva Aleksandra Stankovića zvanog Sale Mutavi u listopadu 2016. godine. Stamatović je povezanost s ubojstvom negirao u crnogorskim medijima.

Također, Stamatović je dovođen u vezu i s oružjem koje je pronađeno u Jajincima, u blizini kuće tadašnjeg premijera, a sadašnjeg predsjednika Aleksandra Vučića.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara