Tko su radnici koji su nastradali kod Dubrovnika?

Tko su radnici koji su nastradali kod Dubrovnika?
Foto, Video: Pixsell/Grgo Jelavić,Ivo Cagalj/PIXSELL,Facebook

DUBROVAČKI kraj tuguje za radnicima koji su nastradali nakon požara u hidroelektrani na Platu.

Podsjetimo, jučer je u hidroelektrani na Platu kod Dubrovnika izbio požar. U trenutku izbijanja požara u hidroelektrani su bila devetorica radnika, a ubrzo se požar pretvorio u veliku tragediju.

Šestorica radnika ubrzo su pronađena i primila su liječničku pomoć. Trojica njih prevezena su u bolnicu, a trojica su puštena na kućno liječenje. Ipak, trojicu radnika nisu uspjeli pronaći ni vatrogasci ni ronioci koji su odmah krenuli u potragu za njima. 

Požar koji je izbio oko podneva lokaliziran je oko 13 sati. Oko 14 sati, u odvodnom kanalu hidroelektrane, pronađeno je tijelo prvog od trojice nestalih muškaraca.

Pronađena su tijela Mate Maškarića i Ivice Zvrke

Najprije je pronađeno tijelo Mate Maškarića iz Smokovljana koji je imao 35 godina. Njegovo tijelo pronađeno je jučer oko 14 sati nasred kanala koji vodi od postrojenja do mora, a koji je dugačak 500 metara, javlja Slobodna Dalmacija

Oko ponoći je pak pronađeno tijelo Ivice Zvrke iz konavoskog sela Drvenik, koji je imao 47 godina. Njegovo tijelo su pronašli stanovnici Cavtata koji su krenuli u potragu. Pronađen je oko kilometar od kanala koji je njegovo tijelo izbacio u more.

Župnik Privorja: Uvijek mi je bio pri ruci

"Baš mi je ovih dana pomagao kad sam išao u blagoslov kuća. Bio je aktivan i u izgradnji mjesne crkve u Drveniku. Tih, samozatajan čovjek, uvijek spreman pomoći. Uvijek mi je bio pri ruci, što god trebalo mjestu i župi", rekao je o Ivici don Stipo Miloš, župnik župe Privorje. 

Još se traga za Davorom Pozniakom

Za trećim nestalim radnikom, Davorom Pozniakom, još uvijek se traga.

33-godišnji Pozniak je strastveni ronilac i ribič, što se može vidjeti i na njegovom Facebook profilu. Završio je Pomorsko-tehničku školu, a prije zaposlenja u HEP-u radio je u Općoj bolnici u Dubrovniku.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara