Tko su žrtve koronavirusa u Italiji?

Tko su žrtve koronavirusa u Italiji?
Foto: EPA

PREMINULIH od koronavirusa u Italiji, s današnja tri smrtna slučaja, trenutno ima šest.

Sve žrtve virusa živjele su na području Sjeverne Italije gdje je utvrđena zaraza. Regija Lombardije opovrgnula je sedmi smrtni slučaj, a pritom se tu mislilo na slučaj pacijenta iz Creme oboljelog od raka koji je hospitaliziran u Bresciji, kako piše Corriere della Serra.

Šest žrtava koronavirusa u Italiji:

- Adriano Trevisan, 78-godišnjak s područja Padove umro je 21. veljače. Bio je u bolnici Schiavonia (Padova) oko deset dana s dijagnozom upale pluća. Budući da nikada nije bio u Kini, tek nekoliko dana prije nego što je umro testirali su ga na koronavirus i utvrđeno je da je njime zaražen. Trevisan je često zalazio u kafić s prijateljem koji je također pozitivan na koronavirus.

Bila na Hitnoj kada i pacijent 1

- 75-godišnjakinja iz Casalpusterlenga koji je u "crvenoj zoni" Lodigiana umrla je 22. veljače. Njen posjet Hitnoj službi u Codognu mogao je biti smrtonosan jer je tamo bila u isto vrijeme kada i takozvani "pacijent 1", 38-godišnjak iz Codogna gdje je, vjeruje se, krenula cijela zaraza u Italiji. Testirali su je na koronavirus nakon smrti.

- Angela Denti (68) iz Trescore Cremasco (Cremona) umrla je u nedjelju u bolnici u Cremi. Njena klinička slika bila je vrlo nejasna: primljena je na odjel onkologije s dijagnozom raka i imala je srčani udar netom prije smrti. Zbog respiratorne krize utvrđeno je da je pozitivna na koronavirus.

- 84-godišnjak iz mjesta Villa di Serio umro je u Bergamu u bolnici Papa Giovanni, gdje je prebačen iz bolnice Alzano Lombardo u kojoj je utvrđeno da je pozitivan na koronavirus. 

Lombardijska crvena zona

- 88-godišnjak koji je živio u Codognu bio je peta žrtva koronavirusa u Italiji. Grad Lodigiano je jedan od deset centara izbijanja zaraze u Lombardiji.

- 80-godišnjak iz Castiglione d'Adda, jednog od mjesta u lombardijskoj "crvenoj zoni", umro je u bolnici Sacco u Milanu. Bio je hospitaliziran u Lodiju zbog srčanog udara, a nakon što se testiranjem utvrdilo da je zaražen koronavirusom prebačen je u Milano.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara