"To što je Stričak slao SMS poruku prije nego se zabio u kolonu nije bitno za slučaj"

"MILJENKA STRIČAKA, optužnica ne tereti u smislu da je u trenutku nesreće pisao SMS poruke. Naime, utvrđeno je kako je SMS poruka poslana u 12.26 sati, a vrijeme nesreće je dvije minute kasnije odnosno 12.28. sati", rekao je okupljenim novinarima nakon današnjeg sudskog ročišta zatvorenog za javnost, branitelj optuženog Stričaka, odvjetnik Željko Olujić dodajući kako SMS poruke nemaju uzročno posljedične veze s nesrećom.

S njim se nije složio odvjetnik Saša Pavličić koji zastupa oštećenike, a koji je još jednom novinarima naglasio kako je slanje SMS poruke sporno i ključno za ovaj slučaj.

Bez kočenja naletio na kolonu

Podsjetimo, optužnica protiv 25-godišnjeg Stričaka  podignuta je nakon kobne nesreće u kojoj su prije točno dvije godine 28. srpnja 2006. godine u tunelu Ledenik poginule četiri, a ozlijeđeno je sedam osoba. Stričak je tada krećući se tegljačem brzinom od otprilike sto kilometara na sat, prošao pokraj prometnih znakova na kojima je jasno stajalo upozorenje za ograničenje brzine od 60 kilometara na sat, te bez kočenja naletio na kolonu automobila ispred sebe.

Nakon približno 620 metara vožnje tunelom naišao je na zaustavljenu Opel Astru koju je gurnuo pod stražnje lijeve kotače poluprikolice Volvovog tegljača. U zdrobljenoj Opel Astri poginuli su 45-godišnja Jadranka Matešić-Marković, njezin 11-godišnji sin Mihael te prijateljica Zdenka Kuhta kao i 15-godišnja kći Ines. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ponedjeljak psiholozi i psihijatri

Rasprava o SMS porukama potaknuta je današnjim sudskim iskazima vještaka za telekomunikacije Vladimira Njegovana i prometnog vještaka Joška Kovača. Recimo na kraju kako je suđenje i dalje proglašeno zatvorenim za javnost, no odvjetnik Olujić najavio je kako bi sud ponovno mogao raspravljati o mogućnosti da javnost prisustvuje suđenju. 

Odvjetnik Pavličić koji zastupa suprotnu stranu, složio se kako bi bilo najbolje da se suđenje otvori za javnost jer bi na taj način mnogo toga bilo jasniije. 

Suđenje se nastavlja u ponedjeljak, 1. rujna, a iskaz će tada dati psihijatri i psiholozi, a podsjetimo kako bi maksimalna kazna koju bi Stričak mogao dobiti je 10 godina zatvora.

I.Ć.
Foto: eZadar

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara