Todorić je prije par mjeseci bio ponosan što Agrokor predaje Hrvatskoj, sad priča da su ga ucijenili

Todorić je prije par mjeseci bio ponosan što Agrokor predaje Hrvatskoj, sad priča da su ga ucijenili

Foto: Hina

IVICA TODORIĆ se danas nakon nekoliko mjeseci šutnje vratio u javni život priopćenjem na svojem blogu kojim je napao vladu. 

>>Todorić najavio tužbu protiv Hrvatske: "Vlada mi je ukrala Agrokor, zakon sam potpisao pod prisilom"

>>Todorić zatražio pokretanje Lex Todorića: "Sve što sam izgradio danas sam predao državi"

>>Todorić je krenuo u napad u petak popodne - gdje mu se žuri?
 

Nahvalio sebe i Agrokor pa najavio tužbe

Točnije, Ivica Todorić danas je objavio dva priopćenja, iako sadržaj drugog još uvijek nije objavljen u potpunosti.

Poručio je samo kako podržava osnivanje saborskog istražnog povjerenstva za Agrokor i dodao "Uskoro opširnije".

Todorić je u svojem prvom današnjem priopćenju između ostaloga rekao da su on i Agrokor uložili milijarde u Hrvatsku, gradili dok su drugi rušili te kako su opremali ljude najmodernijim znanjima i tehnologijama.

Potom je najavio tužbu protiv Hrvatske, jer mu je, kako kaže, vlada ukrala Agrokor, a tvrdi i da je zakon o izvanrednoj upravi potpisao pod prisilom.

No, da tomu baš i nije tako svjedoče njegova priopćenja s početka godine, točnije iz vremena kada je vlada preuzela upravljanje nad Agrokorom.

Kako je prije šest mjeseci govorio Todorić?

Podsjetimo se kako je prije šest mjeseci govorio Todorić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Cijenjeni kolege, zaposlenici Agrokor koncerna, poslovni suradnici, partneri, uvažena javnosti, želim vas obavijestiti kako je Uprava Agrokora, sa mnom na čelu, pokrenula proces aktivacije Zakona o postupku izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za Republiku Hrvatsku.

Navedenu odluku donosim u uvjerenju kako je to u najboljem interesu za svakog pojedinog zaposlenika, partnera, dobavljača, svih drugih dionika te cjelokupnog gospodarstva. Iskreno zahvaljujem svim zaposlenicima, bliskim suradnicima i partnerima s kojima sam izgradio najznačajniju tvrtku u povijesti Republike Hrvatske.

Svih sam ovih godina, pa i u posljednjim izrazito izazovnim trenucima, davao svoj maksimum kako bi osigurali stabilnost kompanije, kako bi sačuvali preko 60 tisuća radnih mjesta te osigurali opstojnost i prosperitet čitavog Agrokor koncerna. Još jednom pozivam sve one koji mogu doprinijeti da Agrokor nesmetano nastavi s radom, da se sačuvaju radna mjesta i da se omogući daljnji razvoj, da učine sve u svojoj moći da se to i ostvari.

Četrdeset godina sebe uložio sam u izgradnju cijele Hrvatske i regije, stoga sam danas ponosan čovjek jer sve što sam izgradio danas sam svojim potpisom predao hrvatskoj državi", poručio je tada Todorić.

Tada je bio presretan zbog Lex Todorića, a danas tvrdi da ga je potpisao pod prisilom.

Danas govori da ga je vlada prevarila i pokrala

O intervenciji vlade i Lex Todoriću ovako piše danas.

"Cilj takvog djelovanja najviših dužnosnika Vlade i Sabora, kroz izravni politički intervencionizam, bio je donošenje neustavnog zakona Lex Agrokor i nacionalizacija privatne imovine, a ovakav slučaj otimanja privatnog vlasništva nije zabilježen u suvremenoj Europi. Ja i Uprava Agrokora potpisali smo aktivaciju zakona, a sada posebno naglašavam, pod ucjenom, prisilom, prijetnjama, manipulacijama zakonskim odredbama i neviđenim medijskim linčem", poručio je danas Todorić.

Na kraju svojeg današnjeg priopćenja također je najavio da će objaviti relevantne dokumente koji će, kako kaže, razotkriti "spregu politike, privatnih interesa čelnika fondova i važnih ljudi iz samog Agrokora, a koja je stvarni razlog donošenja neustavnog Lex Agrokora".

Što se dogodilo u posljednjih šest mjeseci da je Todorić od ponosnog direktora koji radosno sve predaje državi postao čovjek koji tu istu državu ucjenjuje i optužuje za krađu, ostaje za vidjeti. Novo priopćenje očekuje se već sutra.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara